Coronavirus - România: 440344 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Orașul din România în care la fiecare două zile o mașină este spartă. Avertismentul polițiștilor

Tuesday, 21 November 2017, 17:50 Sursă: REALITATEA.NET

Reprezentanții Poliției Sibiu atrag atenția că în primele 10 luni ale anului 2017 au fost înregistrate 167 de furturi din autoturism. Cel mai des, din mașinile sibienilor se fură laptopuri, portofele, genți sau casetofoane.

„În 47 de cazuri, autorii au fost identificați. În prezent se fac cercetări pentru identificarea autorilor și aplicarea măsurilor legale în celelalte cazuri”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, notează tribuna.ro.

 

În 95 de cazuri spargerile de autoturisme au fost pentru ca autorii să fure bunuri (laptopuri, genți, portmonee, casetofoane), în 59 de cazuri au furat componente exterioare (oglinzi, ștergătoare, roți, capace de roți, acumulatori). În alte 13 cazuri au fost sustrase plăcuțe cu numele de înmatriculare.  

Cel mai des, atunci când sparg mașinile, forțează încuietorile sau sparg geamurile, iar în cazul furtului de componente exterioare (oglinzi, ornamente, embleme, proiectoare, roţi etc.) le iau pur și simplu.

Pentru a nu deveni victime ale hoților, polițiștii sibieni le recomandă șoferilor să nu lase la vedere, în interiorul maşinii, diferite bunuri de valoare (dispozitive antiradar, sisteme GPS, genţi, borsete, aparatura electronică, etc.) chiar dacă lipsesc pentru scurt timp.  

Când părăsiți părăsiţi autoturismul, polițiștii recomandă să închideți întotdeauna geamurile, iar pe toate roţile autoturismului ar fi bine să fixaţi dispozitive antifurt.

 

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL