Coronavirus - România: 191102 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Omul lui Tăriceanu, acuzat de șpăgi pentru contracte bănoase. Cine este Vlad Moisescu

Thursday, 15 October 2020, 16:17 Sursă: Realitatea.NET

Vlad Moisescu este un fost deputat care a fost exclus din partidul său în 2014. Cariera sa politică nu spune foarte multe, dar jocurile de culise făcute de el pentru interese financiare au ținut prima pagină a ziarelor.

Procurorii anticorupție l-au identificat pe Vlad Moisescu ca fiind unul dintre personajele care ar fi intervenit pe lângă mai mulți funcționari publici pentru interesele economice ale unor societăți comerciale. Concret, procurorii DNA susțin că Vlad Moisescu ar fi primit sume mari de bani prin intermediul unor firme controlate de el pentru a interveni pe lângă mai multe persoane. Banii ar fi fost dați dintr-un cont special făcut pentru astfel de tranzacții dubioase și ar fi ajuns la Moisescu tocmai pentru că el cunoștea multe persoane care puteau lua decizii bănoase pentru societățile care aveau interese financiare.

Ca să se asigure că tranzacțiile aveau o aparență de legalitate, firmele controlate de Moisescu încheiau contracte de prestări servicii care, însă, nu au fost niciodată făcute. Procurorii au și concluzionat că toate aceste sume de bani erau făcute tocmai pentru influența exercitată de Moisescu. Ba chiar au reușit să facă legătura între sume de bani virate și hotărâri de consiliu local date pentru îmbogățirea societăților comerciale.

În cazul lui Moisescu, procurorii au decis ca toate acuzațiile să fie clasate. Asta, în condițiile în care au ajuns la concluzia că întreg scenariul descris de procurori nu este susținut de probe. Mai exact, fapta nu ar fi incriminată de legea penală. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL