Coronavirus - România: 29620 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Omul de afaceri care promitea intervenţii la judecători, ofiţeri SRI şi în ANAF, reţinut

Wednesday, 26 August 2015, 18:16 Sursă: REALITATEA.NET

În documentele lor, anchetatorii arată că, în luna decembrie 2014, acesta a pretins de la un om de afaceri (denunţător în cauză) suma de 500.000 de euro, în trei tranşe, din care în lunile decembrie 2014 şi ianuarie 2015, a primit sumele de 594.507 lei, 535.152 de lei, precum şi un bilet la ordin în valoare de 98.000 lei.
Acesta îi spunea omului de afaceri că are influenţă asupra unor funcţionari din cadrul ANAF şi asupra unor lucrători SRI, pe care îi poate determina să îi asigure o situaţie favorabilă acestuia din urmă.

Procurorii precizează că atât omul de afaceri, cât şi societăţile comerciale pe care le administra au făcut obiectul unor verificări financiar-fiscale, iar ulterior al unei proceduri judiciare.

În acelaşi context, Şocarici a afirmat că are influenţă şi asupra unor magistraţi judecători din cadrul Tribunalului Ialomiţa, unde denunţătorul fusese trimis în judecată pentru săvârşirea mai multor infracţiuni economice.

Suma de bani astfel primită, respectiv 1.129.659 de lei, a fost disimulată de către Şocarici sub forma unor relaţii comerciale fictive cu firmele controlate de denunţător.

Costin Gabriel Şocarici urmează să fie prezentat unui judecător de drepturi şi libertăţi, de la Tribunalul Constanța, în cursul zilei de joi.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL