Oficialii români sunt nemulţumiţi de atitudinea Ucrainei

Monday, 30 November -1, 00:00 Sursă: Realitatea TV

Autor: Realitatea.NET
Autorităţile române nu au fost informate oficial de către Ucraina despre accidentul chimic de la Lvov. Oficialii de la Bucureşti au declarat aseară că nu numai România se află în această situaţie, ci şi alţi vecini ai Ucrainei precum Polonia şi Ungaria.

Liderii politici consideră că o posibilă explicaţie a lipsei de comunicare este teama autorităţilor de la Kiev de a nu se deschide un dosar de despăgubire în acest caz.

"N-am fost contactaţi de partea ucraineană. Eu cred că era normal să fim informaţi", declară Adrian Cioroianu, ministrul Afacerilor Externe.

"Am aflat din presă ce s-a întâmplat. Nu m-a informat nimeni. Vorbim de un accident cu şase vagoane avariate unde a ars fosfor", spune ministrul mediului, Attila Korodi.

Oficialii de la Bucureşti cred că este vorba de o problemă de comunicare a Ucrainei cu toate statele vecine, nu numai cu România. Korodi a discutat cu omologii săi din Ungaria şi Polonia şi nici aceştia nu au primit nici o înştinţare.

"E un deficit de comunicare al ucrainenilor în raport cu vecinii şi nu cu vecinul numit România. Să nu ne individualizăm, să nu ne victimizăm. Am speranţa că acest dialog va începe", a mai spus Cioroianu.

Vicepreşedintele PSD Cristian Diaconescu avansează însă o ipoteză concretă pentru tăcerea de la Kiev. "Este evident că Ucraina nu notifică pentru că se teme de deschiderea unui anume dosar de despăgubire şi nu din alte considerente", consideră acesta.
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ