Coronavirus - România: 20290 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

O stație spațială se prăbușește pe Pământ. Anunț oficial: în ce țări europene vor cădea bucăți

Thursday, 09 November 2017, 13:48 Sursă: REALITATEA.NET

Cea mai mare parte a corpului stației spațiale chineze o să ardă în atmosfera Pământului atunci când aceasta se va prăbuși la finalul anului acestuia sau la începutul anului viitor.

În condițiile în care unele fragmente vor ajunge la sol, acestea vor cădea cel mai probabil pe o suprafață ce include Spania, Portugalia, Italia, Bulgaria și Grecia, scrie Sputnik, care citează comunicatul ESA.

Agenția Spațială subliniază că momentul și locul prăbușirii nu pot fi calculate cu exactitate nici cu puțin timp înaintea intrării în atmosferă a stației spațiale.

ESA a mai precizat că în istoria misiunilor spațiale nu au fost înregistrate victime din cauza fragmentelor căzute din spațiu pe Pământ.

Stația spațială Tiangong-1, care cântărește 8,5 tone, a fost lansată în 2011 și a fost folosită pentru câteva misiuni în cadrul programului spațial al Chinei.

În 2016, după mai multe luni de speculații, oficialii chinezi au admis că au pierdut controlul asupra stației, care urmează să se prăbușească pe Pământ.

 

 

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL