Coronavirus - România: 20290 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Numire controversată în Guvern. Un apropiat al lui Dragnea, șef la INM

Tuesday, 17 September 2019, 17:48 Sursă: REALITATEA.NET

Samuel Calotă, colaborator cu Securitatea și cel care a încercat să-l mituiască pe denunțătorul lui Dragnea din dosarul „Referendumul”, va fi numit şef la Institutul Naţional de Metrologie.

Samuel Calotă a fost colaborator al securităţii, potrivit Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor  Securității. Calitatea de colaborator semnalată de CNSAS a fost consfințită printr-o hotărâre irevocabilă, la 14 octombrie 2010, şi pronunţată la Înalta Curte de Casație și Justiţie.

Un adevărat traseist, Samuel Calotă a fost la PDL, apoi la UNPR. În 2014, vicepremierul Gabriel Oprea, președinte UNPR, l-a recompensat pe Calotă cu un post de consilier.

A urmat ALDE, proaspăt înființat în iunie 2015. Calotă a candidat pe listele ALDE de Teleorman la alegerile parlamentare din 2016. 

Samuel Calotă este implicat în dosarul „Referendumul”, în care Liviu Dragnea a primit doi ani de închisoare cu suspendare. El este cel care a încercat să influențeze un martor din dosar. Calotă a fost acuzat de Romică Părpălea, fost președinte al unei secții de votare din Alexandria, că i-a oferit acestuia din urmă 100.000 de euro pentru a-și retrage denunțul împotriva lui Liviu Dragnea în dosarul Referendumului.

În octombrie 2015, Samuel Calotă și-a dat demisia din funcția de consilier al secretarului de stat pentru relația cu Parlamentul, din cadrul Ministerului de Interne. Samuel Calotă era consilierul secretarului de stat pentru Relația cu Parlamentul din MAI, Bogdan Tohăneanu.

Demisie după dezvăluirile de la Realitatea. Samuel Calotă s-a retras din funcția de consilier în MAI

Demisia venea după ce martorul-cheie în dosarul "Referendumul", Romică Părpălea, a declarat că Samuel Calotă i-a oferit bani pentru a retrage un denunț împotriva lui Liviu Dragnea.

 

Pe 15 mai 2015, Liviu Dragnea a fost condamnat de un complet de trei judecători de la ÎCCJ în dosarul 'Referendumul' la doi ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de trei ani. Alţi 74 de inculpaţi din dosar au fost fie achitaţi, fie condamnaţi la închisoare cu suspendare.

 

 

 

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL