Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Numărul rău-platnicilor, în creștere. Cum s-a degradat puterea de cumpărare a românilor în 2017

Monday, 27 November 2017, 11:09 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit celor mai noi date de la BNR, valoarea totală a creditelor restante în lei ale populației și firmelor, înregistrată în luna august 2017, se cifra la 5,77 miliarde de lei, în creștere cu 0,51% față de suma raportată în iulie 2017, iar restanțele la creditele în valută au urcat cu 7,4%, la 7,08 miliarde de lei. Cea mai mare parte a datoriei depășește termenul de peste 90 de zile (4,32 miliarde lei).

Potrivit experților de la Starbyte, înrăutățirea situației din sectorul de creditare se vede și în procedurile de urmărire a datoriilor.

Pe platforma eKollect, o aplicație bazată pe web care permite controlul, evidența și automatizarea procesului de colectare a datoriilor, folosită de multe dintre instituțiile financiare din România, numărul cazurilor investigate a trecut, în această lună de nivelul de 100.000, cu peste 20.000 față de semestrul anterior.

Prin intermediul aplicației web, instituții precum BCR Leasing IFN SA, COFACE, Allianz Tiriac Asigurări SA, Credius, ERB Retail Services IFN S.A, Storevision Group AB, EOS Matrix S.A., BDO Audit SRL, Infocredit Group LTD, CreditReform, Marfin Bank, BEJ Aequitas, dar și Agroind Bank Moldova au urmărit sau urmăresc situația recuperării datoriilor de la rău-platnici.

Banca Naţională a României a anunțat vineri că soldul creditului neguvernamental acordat de bănci a crescut în luna octombrie cu 0,3% (-0,9% în termeni reali) faţă de luna septembrie, până la nivelul de 233,4 miliarde lei, în condiţiile în care creditarea în lei s-a majorat cu 0,6% (-0,6%în termeni reali), în timp ce creditul în valută exprimat în lei s-a redus cu 0,2%.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL