Coronavirus - România: 475362 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

RECORD de infectări COVID-19 în SUA - peste 80.000 de cazuri confirmate în 24 de ore. Care este riscul răspândirii altor boli, ca poliomielita

Sunday, 25 October 2020, 23:07 Sursă: realitatea.net

Autor: Ioana Stanescu

 

Experții din domeniul sănătății au avertizat că sezonul de toamnă va aduce o reapariție a cazurilor, mai mult, spun că va crește numărul cazurilor cu forme severe de COVID-19. Deja, la nivel național, au fost raportate peste 8,5 milioane și peste 230.000 de persoane au murit.

Statele Unite au atins numărul record de 8.881.548 de cazuri confirmate cu noul coronavirus, dintre care doar 57.434 în aproape ultimele 24 de ore, iar 230.474 de oameni au murit până acum de la începutul epidemiei, dintre care 429 în aproape 24 de ore. 

Sâmbătă au fost confirmate 83.718 de cazuri noi, cu doar 39 de cazuri mai puține decât recordul istoric raportat vineri.

„Suntem într-un moment foarte periculos chiar în acest moment”, a declarat duminică dr. Scott Gottlieb, fost comisar al FDA. „Intrăm în ceea ce va fi panta abruptă a curbei, a curbei epidemice", a adăugat acesta, relatează CNN.

Oficialii au avertizat deja că pentru ratele mari de infectare, de răspândire a coronavirusului principalii vinovați sunt cei care participă la evenimentele sociale și cele  de familie care se mută în interior în sezonul toamnei, pentru a evita vremea mai rece.

În Maryland, guvernatorul a declarat săptămâna care a trecut că adunările de familie sunt sursa numărul 1 de transmitere în stat, urmate de petrecerile ținute în case.

În Carolina de Nord, oficialii din domeniul sănătății au raportat cel mai mare număr zilnic de cazuri vineri și au declarat că, din păcate, continuă să vadă grupuri „din adunările sociale și religioase”.

În ultima săptămână, cel puțin 35 de state au raportat mai multe cazuri noi de COVID-19 decât săptămâna anterioară, potrivit datelor Johns Hopkins.

Florida a înregistrat un total de 778.636 de cazuri COVID-19 la nivel de stat și 16.429 de decese. Departamentul de Sănătate din Florida a raportat duminică 2.385 de cazuri suplimentare de coronavirus și 12 noi decese. 

„Suntem încă în mijlocul unei pandemii și avem nevoie ca toată lumea să ia acest lucru în serios. Purtați o mască. Distanța socială", a scris guvernatorul New Jersey, Phil Murphy, pe Twitter. „Acest virus nu a dispărut pur și simplu pentru că ne-am săturat de el", a spus Murphy. 

Și nu în ultimul rând, experții vorbesc despre pericolul revenirii altor infecții în plină pandemie din cauza presiunii enorme la care sunt supuse sistemele medicale. Ei avertizează că este foarte posibilă răspândirea altor virusuri în timpul epidemiei de COVID-19. De aceea, organizaţia americană de Sănătate PAHO recomandă atenta supraveghere a situaţiei vaccinărior împotriva poliomielitei, pentru a preveni izbucnirea și dezvoltarea unui posibil focar.

„Deşi am mai învins în trecut poliomielita, dacă permitem ca rata vaccinărilor să scadă şi să devină prea mică ne vom afla încă o dată supuşi riscului răspândirii comunitare a virusului”, a transmis Carissa Etienne, director al PAHO, potrivit CNN.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL