Coronavirus - România: 465982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Noi recorduri de infectări și decese în țara care dezvoltă trei vaccinuri anti-Covid

Saturday, 21 November 2020, 13:51 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

Cele mai multe cazuri noi de infectare s-au înregistrat în Moscova (7.168) şi Sankt Petersburg (2.476).

Cu toate că numărul contaminărilor este în creștere, autoritățile din Rusia susțin că situația este sub control și exclud o nouă perioadă de carantină, recomandând măsuri impuse local. Criticii susțin însă că guvernanții pun în pericol sănătatea oamenilor pentru a nu afecta economia, slăbită deja de restricțiile din primul val al epidemiei și de sancțiunile occidentale. 

Moscova a anunțat că dezvoltă trei vaccinuri împotriva noului coronavirus. Primul lansat, Sputnik-V, ar fi eficient în proporție de 90%, potrivit producătorilor. 

Rusia a fost prima ţară care a introdus pe piaţă un vaccin anti-Covid spre aprobare pentru utilizarea de către publicul larg. Comunitatea internațională și-a exprimat însă rezerve cu privire la eficiența și siguranța vaccinului, întrucât nu ar fi fost suficient testat.

În prezent, Rusia este a cincea cea mai afectată țară din lume de pandemie, după SUA, India, Brazilia și Franța. Bilanțul a ajuns la 2.064.748 de milioane de cazuri Covid-19 şi 35.778 de decese. Față de alte state, rata mortalității este mult mai mică, însă autorităţile nu recenzează decât decesele care, după autopsie, au drept primă cauză stabilită coronavirusul, precizează Agerpres. Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL