Coronavirus - România: 691488 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Nicușor Dan exclude, pentru moment, carantinarea Bucureștiului. Ce spune despre rata de infectare

Tuesday, 08 December 2020, 22:13 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

”Nicidecum Bucureştiul nu intră în carantină. (...) Pentru moment, nu se pune această problemă. (...) Carantina se impune când un anumit indicator, pe care am învăţat cu toţii să îl calculăm acum, trece de un anumit nivel. Nu suntem încă acolo. Indicatorul acesta spune în linii mari câte persoane sunt infectate într-o localitate, în cazul nostru în Bucureşti. Acest indicator pentru Bucureşti este undeva în jur de 6 şi nu se impune în acest moment carantinarea. O să vedem ce se va întâmpla în zilele viitoare. Eu sper ca acest indicator să reuşim să îl menţinem la nivelul la care este”, a spus Primarul Capitalei.

Precizările vin în contextul în care, tot marți, consilierul general Vlad Voiculescu, viitor viceprimar al Capitalei, a anunțat că va discuta cu edilul despre posibilitatea instituirii carantinei în București. Mai multe detalii sunt disponibile AICI. 

Citește și: ”Prefectul Capitalei anunță intensificarea controalelor privind respectarea măsurilor anti-Covid. Ce spune despre carantinarea Bucureștiului”Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL