Coronavirus - România: 697898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Carantinarea Bucureștiului, posibilă în următoarea perioadă - Discuțiile de la Primăria Generală

Tuesday, 08 December 2020, 17:03 Sursă: realitatea.net, Europa FM

Autor: Ioana Stanescu

 

Vlad Voiculescu, viitor viceprimar al Capitalei, consilier general în prezent, a anunțat marți că va discuta cu primarul general despre posibilitatea instituirii carantinei în București.

„Aproape 10 mii de cazuri în ultimele șapte zile. Secțiile ATI sunt pline în spitalele din București, asta știm deja. Dacă lucrurile continuă așa, cu siguranță, nu par să meargă în direcția bună, va trebui luată în considerare, inclusiv, solicitarea de carantină. (…) Vom avea o discuție ceva mai târziu, astăzi (cu primarul general Nicușor Dan - n.red.)”, a declarat Vlad Voiculescu, la EuropaFM.

În București, numărul total al infectărilor, de la începutul epidemiei, a ajuns la 77.796, cel mai ridicat nivel din țară. La fel este și numărul infectărilor zilnice, pentru marți raportându-se tot un bilanț ridicat în Capitală - 1.946. Rata de infectare în Capitală se menține în continuare ridicată, în ultimele săptămâni, incidența cumulată la 1.000 de locuitori fiind marți de 6,56, egală cu cea raportată în urmă cu două săptămâni - 6,55. Pe 24 noiembrie, numărul infectărilor ajunsese la 60.859 de cazuri, cu o creștere zilnică la acea dată de 1.147 de îmbolnăviri.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL