Coronavirus - România: 29223 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dragoș Băsescu, nepotul lui Traian Băsescu, trimis în judecată pentru trafic de influență

Monday, 26 October 2015, 15:18 Sursă: REALITATEA.NET

Alături de Dragoș Băsescu, procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) l-au trimis în judecată și pe Ciprian Nistor, aflat în închisoare în altă cauză, cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la trafic de influență.

În rechizitoriul întocmit de oamenii legii se arată că, la data de 13 martie 2014, Dragoș Băsescu, beneficiind de ajutorul lui Ciprian Nistor, i-a pretins unui om de afaceri (denunțător în cauză) suma de 500.000 euro pentru o soluție de respingere a arestării într-o contestație formulată de către DIICOT, în dosarul ce îl privea pe acesta din urmă și încă 500.000 euro, atât pentru obținerea unei soluții favorabile în cauza respectivă, cât și pentru ridicarea sechestrului aplicat asupra bunurilor denunțătorului.

În sprijinul acestor pretenții, Dragoș Băsescu a lăsat să se creadă că are influență pe lângă organele judiciare respective și chiar a promis că va interveni în sensul celor arătate mai sus.

Deoarece denunțătorul le-a spus celor doi că nu are posibilitatea să achite o sumă atât de mare și că nici nu dorește să se facă vreo intervenție de acest gen, Dragoș Băsescu i-a propus acestuia ca soluție încheierea unui contract fictiv de consultanță prin care urma să achite suma pretinsă de 1.000.000 euro, eșalonat, pe o perioadă de până la 2 ani, în funcție de evoluția dosarului.

Pentru a nu trezi suspiciuni, contractul respectiv urma să fie încheiat cu o societate de consultanță internațională.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

Omul de afaceri Ciprian Nistor este unul dintre “escrocii de la Radisson”, care a fost condamnat la opt ani de închisoare în luna mai a acestui an, pentru înșelăciune.

Acesta, împreună cu partenerul său, Andreas Nadasdy, care a fost condamnat, de asemenea, la opt ani de închisoare în același dosar, a înșelat zeci de oameni cărora le-a promis apartamente pentru care au încasat avansul, însă pe care nu le-au construit, cheltuind banii victimelor pe vacanțe de lux.

În același caz au fost judecați și fostul șef al Fiscului, Ionel Olari și fiul său, Răzvan. Judecătorii Curții de Apel București au decis să-i achite pe cei doi. În dosarul Radisson au fost păgubite aproximatv 100 de persoane, care au plătit sume cuprinse între 6.000 și 140.000 de euro pentru apartamentele pe care ar fi trebuit să le construiască escrocii de la Radisson, devenind cea mai mare țeapă imobiliară din Banat.

 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL