Motivul incredibil pentru care fermierii nu își primesc subvențiile pe terenuri

Tuesday, 24 November 2015, 14:58 Sursă: REALITATEA.NET

Fermierii români așteaptă să primească un avans din plata unică pe suprafață. Avansul este de 70% din plata unică pe suprafață, cuantumul acesteia este 77,42 de euro. Agricultorii ar trebui să primească aproximativ 53 euro/ha, însă un program informatic a clacat.

Noul ministru al Agriculturii, venit de la Bruxelles împreună cu Dacian Cioloș, spune că a fost dezinformat de conducerea APIA și softul de prelucrare a cererilor de subvenții nu funcționează, fiind prelucrate doar 4.000 de cereri din peste 100 de mii.

"Modulul (se referă la softul APIA n.r.) nu a funcționat și din 120.000 de cereri unice pentru care am fost informat că sunt emise ordine de plată, doar 4.000 de cereri au fost prelucrate. Asta înseamnă dezinformare și o să schimb cât de curând conducerea APIA", a declarat Achim Irimescu pentru Agroinfo.

"Azi-noapte (23/24 noiembrie 2015 n.r.) erau prelucrate doar 4.000 de cereri din cele 120.000 de cereri unice de plată despre care am fost informat ieri (luni, 23 noiembrie n.r.) de conducerea APIA. Softul nu funcționează, s-a blocat. Acum cererile unice depuse de fermieri sunt prelucrate manual. La APIA se lucrează pompieristic. Nu-mi asum greșelile lor și vor plăti. Reforma Cioloș a fost încheiată încă din vara anului trecut, acum suntem la sfârșitul anului 2015. Ce au făcut până acum?! Au dormit?! De la Bruxelles le-am transmis mereu: dați drumul la treabă, dați drumul la treabă. Unii au dormit și ăsta este rezultatul", a mai declarat ministrul agriculturii.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL