Motivele pentru care utilizatorii îşi închid conturile de Facebook

Saturday, 04 January 2014, 15:41 Sursă: REALITATEA.NET

Facebook este cea mai populară reţea socială din lume cu peste un miliard de utilizatori, dar atragerea de noi internauți este din ce în ce mai dificilă.

Adaugă părerea ta

Părinţii şi chiar bunicii pot vedea tot ce faci pe Facebook
Anul acesta numărul părinţilor şi bunicilor care şi-au făcut cont pe Facebook a crescut considerabil. Din acest motiv adolescenţii renunţă la Facebook în favoarea altor aplicaţii de comunicare instantanee precum WhatsApp şi WeChat. Părinţii au învăţat cum să folosească site-ul şi văd platforma ca o modalitate de a păstra legătura cu restul familiei. Tinerii îşi dau seama acum că orice activitate desfăşurată în reţea poate fi monitorizată de către aceştia, scrie capital.ro

Este imposibil să ai intimitate pe Facebook
Dacă în trecut reţeaua îţi permitea să îţi ascunzi profilul de alţi utilizatori, în prezent oricine caută numele tău în reţea te va găsi. Facebook a eliminat opţiunea care permitea ca numele tău să nu apară în căutări, astfel că singura metodă prin care poţi fi sigur că nu îţi vede nimeni profilul este blocarea lor. O altă metodă este să îţi faci alt profil cu un nume fals sau pur şi simplu să renunţi total la Facebook.

Facebook ştie tot despre tine. Recent, presa internaţională a scris că Facebook ştie chiar şi ce scrii în reţea chiar dacă nu publici mesajele respective. Dacă un utilizator a scris mai mult de cinci caractere, mesajul său începe să fie monitorizat. Se consideră că este cenzurat de utilizator dacă nu este postat în următoarele zece minute. Reprezentanţii Facebook nu au negat că îi pot urmări pe utilizatori şi mesajele nepostate ale acestora. Doi ingineri de la Facebook au confirmat că au monitorizat activitatea  a peste cinci milioane de utilizatori din Statele Unite şi Anglia. Reprezentanţii reţelei sociale au declarat că acest lucru nu încală termenii şi condiţiile site-ului.