Coronavirus - România: 2245 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Mitingul programat pe 10 august a primit aprobare: ”Diaspora revine acasă! TOȚI în Piața Victoriei!”

Tuesday, 30 July 2019, 21:41 Sursă: REALITATEA.NET

10 august se apropie și se fac demersuri pentru un nou protest de amploare sub deviza: ”Diaspora revine Acasă! 10 August 2019, TOȚI în Piața Victoriei!”

”A mai rămas foarte puțin până la 10 August 2019. Aproape nimic nu s-a schimbat, cu excepția faptului că Dragnea a intrat la pușcărie. În continuare, însă, îi avem pe Tăriceanu, Dăncilă, Șerban Nicolae, Nicolicea, Iordache, Pleșoianu, iar lista poate continua”, spun organizatorii evenimentului din 10 august.

Cei care vor participa la eveniment afirmă că în continuare, dosarul 10 August este nerezolvat, ba mai mult, a fost mutat la DIICOT, acolo unde PSD și-a pus omul de încredere în urmă cu aproximativ un an jumătate.

”Tocmai din cauza acestor lucruri, pe 10 August 2019, ne vedem din nou în Piața Victoriei, iar programul este următorul:
În urma discuțiilor cu mai multe persoane implicate, acesta va fi programul general al protestului din 10 august:

1) Adunarea începe încă de la primele ore ale dimineții în Piața Victoriei

2) La ora 17, ne mutăm cu toții în Piata Revoluției, la sediul MAI, de unde la ora 19 va începe un marș spre Piața Victoriei.
Traseul marșului este următorul: ora 19 - Plecare de la sediul MAI, din Piața Revoluției - sediul DIICOT (calea Griviței) - Guvern (pe calea Victoriei)
sunt în jur de 2 kilometri, iar timpul estimat este de jumătate de oră”, se arată într-un eveniment pe Facebook.

Astăzi, organizatorii protestului din 10 august au mers la Primăria Capitalei pentru a stabili detalii referitoare la manifestare. Ei au notificat administrația bucureșteană de marșul care va avea loc.

”Pentru că ne interesează în primul rând siguranța cetățeanului, am notificat și Primăria Capitalei acum 11 zile, arătându-ne buna-credință și îndemnul de a nu folosi abuziv organele de represiune care nu cunosc prevederile legale invocate și jurisprudența CEDO în materia respectării art. 10 si 11 din CEDO.
Astăzi, am fost convocați de comisia formată din reprezentanții tuturor instituțiilor abilitate, condusă de viceprimarul Aurelian Bădulescu, s-a discutat, negociat și APROBAT protocolul privind desfășurarea mitingului din 10 August 2019.
Revendicările acestei adunări publice sunt clare și privesc STRICT ziua de 10-11 August 2018: nemulțumirea cetățenilor față de intervenția în forță a Jandarmeriei și folosirea excesivă a gazului, Identificarea și tragerea la răspundere penală a vinovaților pentru violențele din 10-11 August 2018, DESECRETIZAREA documentelor OPERATIVE din data de 10 August 2018.

Și pentru ca dumneavoastră să fiți convinși că veți participa la un protest PAȘNIC, am ținut să fie specificat în acest protocol ca ”în momentul în care se identifică persoane care nu au legatură cu scopul declarat, le vom indica cu solicitarea înlăturării acestora” aviz amatorilor de instigare.
Așa că, ne vedem pe 10 August în stradă, în siguranță, pașnici, dar DETERMINAȚI și FERMI în aflarea vinovaților pentru #jandarmiada din 10 August”, a scris, pe Facebook, Sandu Matei, unul dintre cei care au participat la dicuțiile din comisia formată la Primăria București.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL