Coronavirus - România: 19517 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ministrul Sănătăţii promite recompense financiare medicilor de familie. Iată ce trebuie să facă

Friday, 28 March 2014, 18:28 Sursă: REALITATEA TV

78 de mii de români se îmbolnăvesc de cancer în fiecare an. Peste jumătate dintre ei pierd lupta cu viaţa, deşi mulţi ar putea fi salvaţi dacă ar descoperi maladia în fază incipientă.

"La noi mare problemă este că depistăm foarte târziu, în stadiile foarte avansate, greu tratabile şi foarte costisitoare. Pentru orice pacient descoperit într-un stadiu incipient cu o astfel de afecţiune medicul să fie recompensat", a spus ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu.

"Medicii de familie ar fi renumeraţi renumeraţi suplimentar, atunci ei ar lua pe fiecare dintre cei la care au descoperit riscul, de pe lista lor şi i-ar urmări pe un interval de timp, pe care trebuie să-l fixăm", a spus preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae.

Dar, în ţara noastră, citostaticele lipsesc deseori din spitale şi doar un sfert dintre cei care au nevoie de radioterapie au acces la tratament. În plus, lista medicamentelor compensate nu a mai fost actualizată din 2008. Încă de anul trecut, din februari, fostul ministru al Sănătăţii, Eugen Nicolăescu ne promitea că vom avea o nouă listă de compensate, dar nici noul ministru nu ştie când va fi publicată.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL