Coronavirus - România: 500273 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ministrul Sănătății anunță că și spitalele private vor trata pacienți Covid-19

Thursday, 29 October 2020, 14:31 Sursă: Realitatea

Autor: Iulian Budusan

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat joi, la Constanța, că urmează 3-4 săptămâni „grele” pentru România, în care se încearcă atingerea unui platou al infectărilor cu noul coronavirus. În acest context, oficialul a spus că, la nevoie, vor fi integrate și spitalele private în circuitul de tratare a pacienților COVID-19.

„Avem 3-4 saptamani grele, încercăm să limităm numărul infecțiilor și să ajungem la un platou. Vedem lockdown-uri în Europa. În măsura în care vom avea un necesar de paturi, vor intra și spitalele private”, a spus ministrul.

„Suntem pe un câmp de luptă. Noi gestionăm partea de spital. În prespital se face transmiterea. Suntem de 8 luni pe acest front și suntem aceiași”, a mai spus Nelu Tătaru.

Totodată, Nelu Tătaru a mai spus că în regiunea de sud est a țării vor fi puse la punct încă 33 de paturi la Terapie Intensivă. 

„La spitalul județean vom avea o extensie de 14 paturi de ATI, la spitalul de Pneumofitziologie încă 12 paturi și la spitalul din Mangalia 7 paturi. Deci pentru regiunea de sud est o extensie de 33 de paturi pe care să le avem într-o rezervă în perioada următoare în funcție de evoluție”, a declarat Tătaru.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL