Coronavirus - România: 27746 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ministrul Apărării, atac fără precedent la adresa Olandei. "A mers prea departe"

Wednesday, 09 October 2019, 14:46 Sursă: REALITATEA.NET

Ministrul Apărării Naționale, Gabriel Leș, a avut o ieșire violentă pe Facebook la adresa Olandei, în contextul unui recurs înaintat de compania Damen la decizia de atribuire a contractului pentru corvetele multifuncționale.

"Găsesc inacceptabil ca interesele de securitate ale României, și ale Alianței deopotrivă, să fie sacrificate în goana după profit ale unor companii mânate de interese obscure. Este deja un fapt cunoscut că Olanda blochează intrarea României în Schengen pentru a nu-și periclita afacerile în portul Rotterdam, însă prin obstrucționarea programului de dezvoltare și modernizare a forțelor navale române îi spunem că a mers prea departe", a scris ministrul Apărării pe Facebook.

Declarațiile care pot declanșa un conflict diplomatic sunt făcute în contextul în care compania olandeză a decis să facă recurs la decizia instanței de fond, cale de atac absolut normală și legală în orice stat de drept. 

"Companiei olandeze Damen i-a fost respinsă ieri, la instanța de fond, contestația prin care se încearcă blocarea atribuirii contractului de realizare a corvetelor multifuncționale. Demersurile de tergiversare nu se opresc însă aici, compania anunțând deja că va înainta recurs", comentează deznădăjduit Gabriel Leș.

Ministerul Apărării Naționale a anunţat pe data de 3 iulie câștigătorul licitației pentru corvetele multifuncționale. Marele câștigător era firma franceză Naval Group, în colaborare cu Șantierul Naval Constanța.

Programul de achiziție este unul dintre cele mai mari din cadrul Marinei militare. Are o valoare de 1,6 miliarde de euro și acoperă achiziţionarea a patru corvete, dar şi modernizarea sistemelor de luptă ale fregatelor Regina Maria şi Regele Ferdinand.

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL