Accident la Mina Lupeni. Un miner a murit

Wednesday, 18 July 2018, 09:11 Sursă: REALITATEA.NET

Doi mineri au fost surprinşi, miercuri dimineaţa, de o surpare de pământ, în Mina Lupeni. Din nefericire, unul dintre aceştia a murit.

Adaugă părerea ta

UPDATE 11:10 - Primul miner surprins de surparea de pământ din Mina Lupeni a ieşit pe picioarele lui la suprafaţă, iar echipajele medicale îl evaluează. Cel de-al doilea miner a murit, el fiind scos din subteran fără semne vitale.

”Primul miner, de 33 de ani, a fost scos de salvatorii minieri la suprafaţă. Este conştient, cooperant şi a ieşit pe picioarele lui din mină. Echipajele medicale îl evaluează chiar acum”, au transmis reprezentanţii ISU.

”Un miner cu experienţă a fost surprins de o surpare de pământ în Mina Lupeni, miercuri dimineaţă. Bărbatul a fost  scos repede de sub pământul surpat şi acum i se acordă îngrijiri medicale de către echipajele ajunse la mină”, a declarat Darius Câmpean, liderul Sindicatului ”Muntele ” din Valea Jiului, citat de news.ro.

Potrivit sursei citate, în caz de nevoie, un elicopter îl va prelua pe miner şi îl va transporta la un spital din Bucureşti. Solicitarea a fost deja transmisă, SMURD, iar medicii sunt pregătiţi să intervină.

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 8:00.