Coronavirus - România: 110217 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Miliardarul care vrea să microcipeze oamenii: ce face noul gadget propus pentru viitor

Thursday, 18 July 2019, 11:37 Sursă: REALITATEA.NET

Neuralink este o companie înființată de Elon Musk. Obiectivul este dezvoltarea de interfațe pentru comunicarea dintre om și mașinărie. Compania a dezvăluit o parte din tehnologia la care lucrează.

Obiectivul este crearea unor cipuri ce ar putea fi implantate oamenilor paralizați. Astfel, le-ar permite să controleze telefoanele și computerele. Primul mare avans important al tehnologiei este crearea unor „fire" flexibile. Aceste fire ar fi mai subțiri decât părul uman. 

Aceste fire au și posibilitatea de a transfera un volum mare de date, potrivit unui studiu realizat de Elon Musk și Neuralink. Sistemul ar putea conține peste 3.000 de electrozi distribuiți de-a lungul a 96 de fire.

Musk a făcut o prezentare și a spus că principalul motiv „pentru care fac această prezentare există este pentru recrutare" și le-a cerut oamenilor să aplice la posturile disponibile în cadrul companiei.

Ce vrea Elon Musk cu Neuralink e să folosească o rază laser pentru a implanta cipuri în creier în detrimentul găuririi craniului. Experimentele timpurii se vor face la Universitatea Stanford. Miliardarul vrea o simbioză a omenirii cu inteligența artificială. Sună SF, dar are banii care să permită dezvoltarea tehnologiei.

În acest moment, Neuralink are un cip care poate citi și amplifica semnalele primite de la creier, iar informații sunt transmise printr-un cablu, dar scopul final este crearea unui sistem wireless. Acest lucru ar fi posibil prin implantarea unui cip numit N1 care ar putea transmite informațiile wireless.

Sursa


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL