Coronavirus - România: 20290 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Mii de persoane au manifestat în Inguşia rusă împotriva caricaturilor cu Mahomed

Saturday, 17 January 2015, 18:04 Sursă: Mediafax

La Magas, o capitală regională din Inguşia, mulţimea a protestat "faţă de caricaturile Profetului, islamofobia şi insultarea credinţelor musulmanilor", a declarat pentru AFP serviciul de presă al Guvernului regional care a autorizat manifestaţia.

Preşedintele acestei republici musulmane Iunus-Bek Evkurov a catalogat caricaturile drept "un extremism de stat din partea câtorva ţări occidentale" şi a deplâns faptul că autorităţile "încearcă să-i ridice pe credincioşii diverselor religii şi naţionalităţi unii împotriva altora", citat într-un comunicat postat online pe site-ul administraţiei regionale.

Rusia a salutat iniţial marşul istoric oragzanizat duminică la Paris împotriva terorismului, dar numeroase publicaţii şi oficiali se distanţează acum de solidaritatea mondială pe care continuă să o provoace atacul comis săptămâna trecută la Charlie Hebdo, soldat cu 12 morţi.

Astfel, Autoritatea rusă pentru supravegherea presei Roskomnadzor a îndemnat vineri presa rusă "să se abţină să publice" caricaturile cu Profetul Mahomed publicate de Charlie Hebdo.

Caricaturile sunt "împotriva normelor etice şi morale stabilite de secole de coabitare între diverse popoare şi confesiuni religioase" pe teritoriul Rusiei, a apreciat organul de cenzură într-un comunicat.

Altă manifestaţie împotriva caricaturilor este prevăzută pentru luni, în republica vecină Cecenia.

Liderul cecen Ramzan Kadîrov i-a catalogat pe autorii caricaturilor cu Mahomed nişte "persoane fără valori spirituale şi morale" şi a dat asigurări că 500.000 de persoane vor participa la manifestaţia de luni.Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL