Coronavirus - România: 430605 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Mii de funcţionari au manifestat la Roma împotriva Guvernului Renzi

Sunday, 09 November 2014, 00:14 Sursă: Mediafax

Organizatorii, care au promis 50.000 de manifestanţi, au dat asigurări că aproape 100.000 de persoane participau la manifestaţii atunci când coloana a sosit la Piazza del Popolo. Poliţia nu a oferit nicio precizare în acest sent.

Manifestanţii au defilat într-un climat festiv, sub un cer albastru după mai multe zile de ploi puternice.

La marş au participat şi membri ai forţelor de ordine, care au ameninţat în septembrie că vor intra în grevă dacă nu li se vor majora salariile.

"Sper că această mare manifestaţie va fi suficientă pentru a desfunda urechile Guvernului" condus de Matteo Renzi, prezentat de unii dintre manifestanţi drept Pinocchio, a declarat secretarul general al CISL, Anna Maria Furlan.

Liderul puternicului sindicat CGIL, Susanna Camusso, a reiterat ameninţările cu începerea unei greve generale în sectoarele public şi privat, cu toate că oficialii altor sindicate se arată mai prudenţi.

Tensiunile sunt aprinse între Renzi şi sindicate, care au mobilizat deja, la 25 octombrie, sute de mii de manifestanţi la Roma împotriva flexibilităţii pe care Guvernul italian intenţionează să o introducă pe piaţa muncii pentru a favoriza angajările.

"Legile nu se scriu cu sindicatele, ci la Parlament", a răspuns şeful Guvernului italian, care se sprijină pe cele 40% din voturi obţinute în alegerile europene din iunie pentru a-şi duce la capăt reformele şi tăierele bugetare indispensabile ţinând cont de imensa datorie publică a ţării sale.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL