Mihai Fifor, nemulțumit de situația avizelor unităților școlare: ”Nu avem motive să fim bucuroși”

Monday, 19 August 2019, 11:41, Sursă: REALITATEA.NET

Anul școlar 2019 - 2020 începe cu probleme în toată ţara. Mulți dintre elevi vor merge în școli care nu au apă curentă sau au WC-urile în curte. În plus, multe şcoli nu au autorizații de stingere a incendiilor şi unele nu au nici măcar autorizaţii sanitare

Adaugă părerea ta

Într-o videoconferință cu prefecții pentru pregătirea anului școlar, ministrul Afacerilor Interne, Mihai Fifor, alături de ministrul interimar al Învățământului, Daniel Breaz, au chestionat prefecții și inspectorii școlari cu privire la situația unităților de învățământ.

Cei mai mulți din teritoriu au dat situații nesatisfăcătoare ale unităților de învățământ care nu dețin autorizații sanitare sau avize ISU.

”Mulțumesc pentru optimism, dar nu avem motive să fim foarte bucuroși. Până la finele zilei să avem situația cu fiecare UAT fără aviz DSP, cauza, măsuri, să avizăm din punct de vedere al sănătății publice unde nu avem apă, să știu situația cu fiecare unitate de învățământ fără apă. Până miercuri, să facem un plan de măsuri să asigurăm apă.

Vreau pe fiecare unitate de învățământ fără aviz ISU să știm motivele și măsurile întreprinse pentru avizare. Vreau să știu exact pe fiecare unitate măsuri pentru a obține avize. Asigurarea încălzirii, discuții cu primarii, să nu avem surprize.

Pe partea de siguranță, am discutat cu secretarul de stat, există un plan de cooperare. Vreau pe fiecare UAT un plan detaliat pentru creșterea siguranței în școli și zona adiacent”, a spus Mihai Fifor în videoconferință.

Ministrul a dat termen pentru implementarea cerințelor sale finalul acestei săptămâni.