Metrorex face o nouă linie de metrou. Ce cartiere va străbate

Friday, 01 March 2019, 14:50, Sursă: REALITATEA.NET

Avem planuri pe hârtie, pentru că pe șantiere bate vântul! Este situația în care se află în acest moment Metrorex. De 8 ani se lucrează la metroul din Drumul Taberei, dar nici acum nu știm când va fi gata. Însă primim noi promisiuni. De această dată, Metrorex garantează că vom avea o altă Magistrală, între Gara de Nord și Gara Progresul. Cand să fie gata? În 2023.

Adaugă părerea ta

”Speranța moare ultima!”, susține un călător.

” Dvs glumiți! Nu sunt în stare să termine Magistrala din Drumul Taberei și... Asta e glumă! Nu mai zic de... metrou la aeroport!”, spune un altul.

”Conform tradiției, da! Toate lucrările de infrastructură din România sunt terminate înainte de termen! Eu așa știam!”, completează un domn.

Sunt doar câteva dintre reacțiile oamenilor atunci când aud de termenul avansat de Metrorex pentru extinderea Magistralei 4: anul 2023. (Grafică specială) Magistrala va avea 14 stații și un depou, întinse pe 11 kilometri, între Gara de Nord și Gara Progresul. Studiile de prefezabilitate și fezabilitate sunt finanțate prin Programul de Cooperare Elveţiano-Român.

”S-au prezentat soluțiile pentru traseu. Suntem în analiză. TAIE 03.26-03.33 După ce e gata studiul de fezabilitate o să scoatem la licitație partea de proiect tehnic și asistență tehnică.”, explică directorul Metrorex SA, Dumitru Șodolescu.

Linia ar trebui să fie folosită de 300 de mii de oameni în fiecare zi și ar trebui să rezolve aglomerația de la suprafață între centrul și sudul bucureștiului. Întregul proiect costă peste un miliard de euro. Problema este să fie respectate termenele.

”Sunt foarte mulți timpi. Timpii efectivi de construcție care durează 3-4 ani de zile. Mai sunt și alte lucrări ulterioare, după ce s-a făcut tunelul, care durează alți ani.”, susțien Paul Dorneanu, președintele Asociației Construim România.

Iar lucrările trebuie să fie gata până în 2023.

”Tot din 2023, ar trebui să avem care să plece tot din Gara de Nord către Aeroportul Otopeni. Din păcate, Comisia Europeană a anunțat că va finanța doar jumătate din lucrări”, arată corespondentul Realitatea TV, Alexandru Vlădescu.

Realitatea din teren spulberă, însă, orice promisiune. Din 2011 se lucrează la metroul din cartierul ”Drumul Taberei”, dar nici măcar acum nu știm când va fi gata.

***Varianta completă o poți urmări mai jos, în clipul video postat de realitatea.net.