Mesajul Papei Francisc: ”Este INTERZIS să vă plângeți!”

Friday, 14 July 2017, 16:50 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Credincioșii catolici se pot plânge în continuare la Dumnezeu, dar nu și la reprezentantul său pe pământ, adică Papa. Un anunț lipit pe ușa apartamentului papal de la Vatican le interzice vizitatorilor papei Francisc să se plângă în acel loc.

Afișul din carton agățat pe ușă, i-a fost oferit recent suveranului pontif de un psiholog italian, a dezvăluit vineri un apropiat al papei, citat Agerpres.

Psihologul Salvo Noe, autorul unei cărți de dezvoltare personală, i-a oferit papei acel afiș la sfârșitul unei audiențe publice din piața Sfântul Petru din Roma, la jumătatea lunii iunie, raportează blogul Vatican Insider al jurnalistului Andrea Tornielli.

Papa Francisc i-a făcut atunci o promisiune: "Îl voi pune pe ușa biroului meu unde îi primesc pe vizitatori".

Suveranul Pontif a renunţat în cele din urmă să agaţe afişul în locul promis, expunându-l în modesta sa reşedinţă Domus Sanctae Marthae.

Papa Francisc recomandă adeseori credincioșilor veniți la Vatican să nu se lase cuprinși de melancolie și să nu se lamenteze.

În plus față de mesajul afișat pe pancarta "adoptată" de papa Francisc, vizitatorii sunt informați că aceia dintre ei care nu respectă acel ordin "sunt supuși unui sindrom de victimizare, cu o scădere notabilă a stării de dispoziție și a capacității de a rezolva problemele".

Textul afișat pe ușa apartamentului recomandă vizitatorilor ”să se concentreze pe propriul potențial, și nu pe propriile limite". Acesta se încheie cu un îndemn: ”Încetează să te plângi și acționează pentru a-ți schimba viața în bine!”

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri