Coronavirus - România: 18429 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Mesajul lui Putin din Piaţa Roşie pentru SUA, Marea Britanie şi Franţa

Saturday, 09 May 2015, 12:13 Sursă: REALITATEA.NET

Şeful statului rus a avut o intervenţie cu ocazia paradei militare şi a celorlalte ceremonii de marcare a 70 de ani de la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial, desfăşurate sâmbătă în Piaţa Roşie din Moscova.

'Mulţumesc popoarelor Marii Britanii, Franţei şi SUA pentru participarea lor la victorie. Le mulţumesc diferitelor ţări antifasciste care au luat parte la luptele contra naziştilor, în rândurile rezistenţei şi în clandestinitate', a declarat preşedintele rus, înaintea păstrării unui minut de reculegere în memoria victimelor celui de-Al Doilea Război Mondial.

Sâmbătă seară, sunt prevăzute concerte şi focuri de artificii în mai multe zone ale capitalei ruse. Festivităţile de la Moscova au loc într-un context diplomatic tensionat între Rusia şi Occident. Puţinii responsabili europeni aflaţi sâmbătă în capitala rusă nu asistă la parada militară, aşa cum este cazul şefului diplomaţiei franceze Laurent Fabius.

Paradă mamut la Moscova de 9 mai. Tancul minune s-a defectat la lansare

Rusia sărbătoreşte sâmbăta cea de-a 70 aniversare a Zilei Victoriei, când Uniunea Sovietică a învins Germania nazistă cu cea mai mare paradă militară organizată vreodată.

La Moscova, sute de militari si vehicule de razboi sofisticate au umplut Piata Rosie, unde se asteapta ca ceremoniile sa inceapa la ora locala 10.00. Ziua Victoriei este sarbatorita cu mare fast in toate colturile Rusiei.

In total, peste 16.000 de soldati, aproape 200 de unitati de vehicule militare si circa 140 de elicoptere si avioane de razboi vor lua parte la ceremoniile-mamut, potrivit datelor prezentate de Ziare.com.

Kremlinul profita de ocazie pentru a defila pe strazile Moscovei cu cele mai noi echipamente militare, printre care si un tanc de ultima generatie, cel mai bun fabricat vreodata in Rusia, toate sfidand Occidentul, care boicoteaza marele eveniment.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL