Coronavirus - România: 35003 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

MESAJE DE 1 MARTIE. Idei frumoase de MESAJE, URĂRI, FELICITĂRI şi SMS de 1 MARTIE 2018

Friday, 16 February 2018, 21:07 Sursă: REALITATEA.NET

MESAJE şi FELICITĂRI 1 MARTIE.  MESAJE ŞI URĂRI prin SMS: As vrea ca acest mărţişor, împreună cu primii ghiocei si primele randunele care vestesc regenerarea naturii, sa fie si un simbol al înălţării sufletelor noastre. Fie ca aceasta primavara sa îţi aducă noi speranţe si pace in suflet, gingaşie si dragoste, putere si multe realizari.

MESAJE 1 MARTIE FRUMOASE: Primăvara aceasta să fie ca zâmbetul, bunătatea şi optimismul tău! O primăvară fericită!

FELICITĂRI DE 1 MARTIE: Un mărţişor plin de speranţa cu o primăvara verde si cu mult soare!

MESAJE 1 MARTIE: Un mic mărţişor şi un ghiocel îţi dăruiesc, ca să ştii că a venit primăvara. E timpul să zâmbeşti!

FELICITĂRI DE 1 MARTIE: Zâmbetul sa-ti fie mereu blând precum soarele primaverii. Inima sa-ti tresară mereu de bucurie la vederea primului ghiocel. Iar minunea renasterii naturii sa-ti aduca aminte ca întotdeauna mai exista o speranţa. O primăvara ca-n povesti!

Tradiţia spune că mărţişorul trebuie legat la răsăritul soarelui, în prima zi a lunii martie. El se poartă de la 1 martie până când se arată primăvara, se aude cucul cântând, până înfloresc cireşii ori trandafirii, până vin berzele sau rândunelele. După, mărţişorul nu se aruncă, ci se leagă de un trandafir sau de un pom înflorit, ca să ne aducă noroc.

MESAJE DE 1 MARTIE: O primăvară plină de energie, entuziasm şi bucurii!

Martie sa-ti aducă soare, zâmbete, copilarie si dulci soapte… de iubire!

FELICITĂRI DE 1 MARTIE. Ghiocei sa-ti rasara in suflet si sa-ti umple inima de bucurie si fericire!

MESAJE DE 1 MARTIE: O primăvara superba, bucuria şi speranţa sa danuiasca in sufletul tau!

Primăvara să-ţi aducă un mărţişor norocos, raze de iubire şi calde adieri de fericire!

(w500) <p>FELICIT

MESAJE ŞI URĂRI prin SMS 1 Martie: Sa-ti intre primăvara in suflet/ Si sa-ti dea aripi sa zbori/ Si in inima lumina si credinţa-n viitor!

MESAJE DE 1 MARTIE: Primăvara este anotimpul renaşterii, al învierii la viaţă. Vă doresc să aveţi o primăvară minunată, plină de dragoste şi realizări!

FELICITĂRI DE 1 MARTIE. MESAJE ŞI URĂRI prin SMS: Un buchet de ghiocei şi o primăvară superbă pentru o persoană mai specială decât toate anotimpurile! 

MESAJE DE 1 MARTIE. SMS-uri şi mesaje, felicitări pe care le poţi trimite de Mărţişor 

Primăvara sa-ti aducă soare, zâmbete, copilarie si dulci soapte de…iubire!

MESAJE DE 1 MARTIE: Flori de primăvara să-ti mângaie sufletul si sa-ti aduca soapte dulci de iubire si clipe de fericire!

FELICITĂRI DE 1 MARTIE. Un marţisor virtual doar pentru tine alături de toate urările mele de bine!

Un buchet de ganduri bune, un amalgam de sentimente frumoase si o grămada de îmbrătisari… special pentru tine! La multi ani de 1 Martie!

MESAJE DE 1 MARTIE: Primăvara să îţi aducă un mărţişor de sănatate, un ghiocel de noroc, o adiere caldă de fericire, un nor de iubire şi un soare strălucitor asemeni sufletului tău.

MESAJE 1 MARTIE FRUMOASE: Anotimpurile vin şi trec, dar fiecare om păstrează în sufletul său un anotimp. Încearcă să păstrezi primăvara!

(w500) <p>FELICIT

MESAJE ŞI URĂRI prin SMS: Sufletul sa-ti vibreze in acordurile bucuriei si dragostei de viata! O primavara fericita si împlinita!

MESAJE DE 1 MARTIE: Firul alb e sănătate iar cel roşu, prosperitate. Amândouă, împreună, formează o cunună de succes şi voie bună.

FELICITĂRI DE 1 MARTIE. MESAJE ŞI URĂRI prin SMS: Miracolul renaşterii sa se implineasca si in sufletul tau, iar dragostea de viata sa-ti bucure sufletul!

De sub zăpadă a răsărit un ghiocel şi mi-a şoptit ceva la ureche: A sosit primăvara!

MESAJE DE 1 MARTIE: Puritatea si candoarea acestei primăveri sa-ti inspire simfonia bucuriei si fericirii!

FELICITĂRI DE 1 MARTIE:Un buchet de ghiocei si o primavara superba pentru o persoana mai specială decât toate anotimpurile!

MESAJE ŞI URĂRI prin SMS: Primeşte primăvara în viaţă şi în suflet… deschide-ţi aripile şi încearcă să zbori… inchide ochii şi încearcă să visezi… nu-i aşa că e minunat? 

FELICITĂRI de 1 Martie. Trimite şi tu celor dragi! 

MESAJE DE 1 MARTIE: Natura a împletit din flori şi din raze de soare mărţişorul fericirii, pentru ca eu să ţi-l pot oferi azi împreună cu toată dragostea mea.

MESAJE ŞI URĂRI prin SMS: 1 Martie reprezintă începutul primăverii, anotimpul iubirii. Sa te indrăgosteşti paşind prin raze, culegând ghiocei si impartind zambete…

FELICITĂRI DE 1 MARTIE. MESAJE 1 MARTIE FRUMOASE: Fie ca acest mărţisor să ne aducă liniştea şi fericirea de care avem nevoie toţi şi iubirea să ne îmbrăţişeze sufletul.

(w500) <p>FELICIT

MESAJE DE 1 MARTIE: Sa ramai mereu ca o primăvara, ca o ciocarlie in inaltul cerului, ca o lacramioara…

Bucuraţi-vă de soare, bucuraţi-vă de ghiocei, bucuraţi-vă de frumoasele zile ale primăverii şi primiţi cu drag mărţişorul în sufletele voastre!

MESAJE ŞI URĂRI prin SMS: Toate florile din lume pentru primăvara mea!

MESAJE DE 1 MARTIE: Cu ocazia sosirii primaverii va urez o primavara plina de fericire, dragoste si binecuvântari!

Iti doresc o primvara frumoasa si senina ca sufletul tau minunat!

FELICITĂRI DE 1 MARTIE. Intr-o zi cu soare in care miroase a sărbatoare, iti dau si eu mesaje primavaratice cu arome de martisoare si iti urez: “O primavara ca-n povesti!”

MESAJE DE 1 MARTIE: In aceasta zi de primăvara, cand toate florile zambesc pentru tine, primeste-n dar acest martisor alaturi de urarile mele de bine!

MESAJE 1 MARTIE FRUMOASE: Iţi doresc sa ai gingasia lacramioarelor, parfumul toporasilor, prospetimea zambilelor si puterea ghiocelului care razbate prin pamantul inghetat. La multi ani si o primavara minunata!

MESAJE 1 MARTIE CELE MAI FRUMOASE: Un fir rosu, altul alb/ Anotimpuri se despart,/Primavara iarasi vine/ De la mine, numai bine!

MESAJE DE 1 MARTIE: Parfumul florilor de primăvara, roua diminetilor calde, adierea zefirului din cel mai frumos anotimp, toate acestea sa-si găseasca locul in sufletul tau.

(w500) <p>FELICIT

FELICITĂRI DE 1 MARTIE. MESAJE ŞI URĂRI prin SMS: Primăvara să îţi aduca un martisor de sanatate, un ghiocel de noroc, o adiere calda de fericire, un norisor de iubire si un soare stralucitor asemeni sufletului tau.

MESAJE 1 MARTIE CELE MAI FRUMOASE: Lasă să-ţi picure in suflet inca o primavara, las-o sa-ti cuprinda obrajii si sa-ti invaluie inima; dansează cu ea in lumina soarelui si las-o sa-ti umple bratele cu flori si iubire.

MESAJE DE 1 MARTIE: Viata, lumina, caldură… parfumul de fericire este esenta primaverii, iar martisorul simbolul ei. Iti doresc ca razele soarelui somnoros sa-ti deschida petalele sufletului asemeni ghiocelului odata cu sosirea primăverii!

MESAJE 1 MARTIE CELE MAI FRUMOASE URĂRI: Fie ca aceasta primăvara sa-ti aduca sanatate si noroc, soarele sa-ti lumineze sufletul si calea, sa ai parte numai de bucurii, întelegere, armonie si pace.

MESAJE ŞI URĂRI prin SMS: Ghioceii timpurii, mangaierile calde ale soarelui, albastrul senin al cerului, mirosul tare de verde crud, toate ne readuc speranta optimismul, credinta in mai bine si spor in toate. E timpul sa lasam grijile deoparte si sa însufleţim noi planuri, vise si idealuri!

MESAJE DE 1 MARTIE: Fie ca puritatea si candoarea acestei primaveri sa va inspire simfonia bucuriei si fericirii, a speranţei si optimismului, a credintei in mai bine si in toate!

Firul alb e sănătate iar cel roşu, posperitate. Amândouă, împreună, formează o cunună de succes şi voie bună.

Felicitări de 1 MARTIE. Primăvara aceasta să fie ca zâmbetul, bunătatea şi optimismul tău! O primăvară fericită!

MESAJE de 1 MARTIE. Un mic mărţişor şi un ghiocel îţi dăruiesc, ca să ştii că a venit primăvara. E timpul să zâmbeşti!

Felicitări de 1 MARTIE. O primăvară plină de energie, entuziasm şi bucurii!

MESAJE de 1 MARTIE. Un buchet de ghiocei şi o primăvară superbă pentru o persoană mai specială decât toate anotimpurile.

MESAJE de 1 MARTIE. Primăvara este anotimpul renaşterii, al învierii la viaţă. Vă doresc să aveţi o primăvară minunată, plină de dragoste şi realizări

Felicitări de 1 MARTIEPrimăvara să-ţi aducă un mărţişor norocos, raze de iubire şi calde adieri de fericire!

MESAJE 1 de MARTIE. Anotimpurile vin şi trec, dar fiecare om păstrează în sufletul său un anotimp. Încearcă să păstrezi primăvara.

Felicitări de 1 MARTIE. Un buchet de ghiocei şi o primăvară superbă pentru o persoană/colegă deosebită!

De sub zăpadă a răsărit un ghiocel şi mi-a şoptit ceva la ureche: A sosit primăvara!

MESAJE 1 MARTIE. Natura a împletit din flori şi din raze de soare mărţişorul fericirii, pentru ca eu să ţi-l pot oferi azi împreună cu toată dragostea mea.

FELICITĂRI DE 1 MARTIE. MESAJE 1 MARTIE. Bucuraţi-vă de soare, bucuraţi-vă de ghiocei, bucuraţi-vă de frumoasele zile ale primăverii şi primiţi cu drag mărţişorul în sufletele voastre! Primeşte primăvara în viaţă şi în suflet... deschide-ţi aripile şi încearcă să zbori... inchide ochii şi încearcă să visezi... nu-i aşa că e minunat?

MESAJE 1 de MARTIE. Un mărţişor virtual doar pentru tine alături de toate urările mele de bine!

Primăvara să îţi aducă un mărţisor de sănatate, un ghiocel de noroc, o adiere caldă de fericire, un nor de iubire şi un soare strălucitor asemeni sufletului tău.

FELICITĂRI DE 1 MARTIE. Fie ca acest mărţisor să ne aducă liniştea şi fericirea de care avem nevoie toţi şi iubirea să ne îmbrăţişeze sufletul.

MESAJE 1 MARTIE: SURPRINDE-ŢI IUBITA cu o urare de mărţişor

  - Un buchet de ghiocei şi o primăvară superbă pentru o persoană/colegă deosebită!

(w500) <p>FELICIT
- De sub zăpadă a răsărit un ghiocel şi mi-a şoptit ceva la ureche: A sosit primăvara!

- Natura a împletit din flori şi din raze de soare mărţişorul fericirii, pentru ca eu să ţi-l pot oferi azi împreună cu toată dragostea mea.

FELICITĂRI DE 1 MARTIE. - Bucuraţi-vă de soare, bucuraţi-vă de ghiocei, bucuraţi-vă de frumoasele zile ale primăverii şi primiţi cu drag mărţişorul în sufletele voastre!

- Primeşte primăvara în viaţă şi în suflet... deschide-ţi aripile şi încearcă să zbori... inchide ochii şi încearcă să visezi... nu-i aşa că e minunat?- Un mărţişor virtual doar pentru tine alături de toate urările mele de bine!

- Primăvara să îţi aducă un mărţisor de sănatate, un ghiocel de noroc, o adiere caldă de fericire, un nor de iubire şi un soare strălucitor asemeni sufletului tău.

- Fie ca acest mărţisor să ne aducă liniştea şi fericirea de care avem nevoie toţi şi iubirea să ne îmbrăţişeze sufletul.

MESAJE DE 1 MARTIE. Trimite un SMS celor dragi

MESAJE DE 1 MARTIE

Un buchet de ghiocei si o primavara superba pentru o persoana mai speciala decat toate anotimpurile!

FELICITĂRI DE 1 MARTIE.  Toate florile din lume pentru primavara mea!

Sa ramai mereu ca o primavara, ca o ciocarlie in inaltul cerului, ca o lacramioara...

1 Martie reprezinta inceputul primaverii, anotimpul iubirii. Sa te indragostesti pasind prin raze, culegand ghiocei si impartind zambete...

FELICITĂRI 1 MARTIE. Mărţişorul - micul obiect prins într-un şnur alb-roşu - este un simbol al renaşterii naturii, odată cu venirea primăverii, şi al speranţei, fiind dăruit celor dragi pentru a le aduce noroc.

În general, femeile şi fetele primesc mărţişoare şi le poartă pe durata lunii martie, ca semn al sosirii primăverii. În Moldova însă, obiceiul este ca fetele să dăruiască mărţişoare băieţilor. Împreună cu mărţişorul se oferă adesea şi flori timpurii de primăvară, cea mai reprezentativă fiind ghiocelul.

Suprinde-i pe cei dragi cu o urare de început de primăvară!

MESAJE DE 1 MARTIE:

O primăvară plină de energie, entuziasm şi bucurii!

Un buchet de ghiocei şi o primăvară superbă pentru o persoană mai specială decât toate anotimpurile.

FELICITĂRI DE 1 MARTIE. Primăvara este anotimpul renaşterii, al învierii la viaţă. Vă doresc să aveţi o primăvară minunată, plină de dragoste şi realizări

Primăvara să-ţi aducă un mărţişor norocos, raze de iubire şi calde adieri de fericire!

Natura a împletit din flori şi din raze de soare mărţişorul fericirii, pentru ca eu să ţi-l pot oferi azi împreună cu toată dragostea mea.

MESAJE DE 1 MARTIE

Un buchet de ghiocei si o primavara superba pentru o persoana mai speciala decat toate anotimpurile!

Toate florile din lume pentru primavara mea!

Sa ramai mereu ca o primavara, ca o ciocarlie in inaltul cerului, ca o lacramioara...

1 Martie reprezinta inceputul primaverii, anotimpul iubirii. Sa te indragostesti pasind prin raze, culegand ghiocei si impartind zambete... 

MESAJE, URARI, SMS DE 1 MARTIE. FELICITĂRI DE 1 MARTIE

 

 • Iubeste, zambeste, spune tot ce vrei, joaca-te cu un copil, ajuta un batran, alege-ti o stea pe cer, spera sa ti se indeplineasca o dorinta, accepta un compliment, spune-le celor dragi ce mult ii iubesti, imagineaza-ti ca n-ai nici o grija, fa-ti un cadou… respira adanc… E PRIMAVARA!!!!!

Firul alb e sanatate, iar cel rosu, posperitate. Amandoua, impreuna, formeaza o cununa de succes si voie buna.

 • De Martisor, cel mai frumos cadou care il poti trimite pe telefonul mobil este un sms. Eu v-am pregatit cateva sms-uri de Martisor, ca sa le trimiteti la persoanele dragi sa le faceti ziua de primavara mai frumoasa si mai dulce. Pe site mai sunt si sms-uri de 1 Martie si sms-uri de 8 Martie.

 • Odata cu apropierea Martisorului, primavara isi anunta sosirea alaiului enigmatic de miresme parfumate, acompaniat de festivalul cromatic, incantator, al florilor ce ne incalzesc sufletul.

 • Cu rosu si alb am inlantuit gingasul ghiocel. L-am parfumat cu toata dragostea mea, l-am inconjurat cu mireasma primaverii si din tot sufletul ti-l daruiesc tie, sperand ca-ti va aduce fericire.

 • A sosit primavara, si o data cu ea soseste si viata, care a stat ascunsa pe timpul acestei ierni grele. Iti doresc sa fii plina de viata asa cum este mediul inconjurator. Un 1 Martie fericit alaturi de cei pe care ii iubesti cu adevarat!

 • 1 Martie reprezinta inceputul primaverii, anotimpul iubirii. Iti doresc o primavara fericita, razele caldute ale soarelui sa te mangaie cu fericire si iubire… Sufletul meu de cand te-am cunoscut este ca o zi insoria de primavara… Te iubesc!

 • O data cu venirea zilei de 1 Martie si a primaverii iti doresc ca in fiecare zi sa infloreasca o floare in viata ta.

 • Cu dragoste, un martisor virtual purtator de sentimente 100% veritabile. Te iubesc. La multi ani de martisor!

 • Din lacrima alba a fulgilor de nea si rosul aprins din inima mea, am impletit un martisor pe care ti-l trimit cadou!

 • Pentru tine un buchet de ghiocei si o primavara superba pentru o persoana mai speciala decat toate anotimpurile!

 • La multi ani de martisor!Toate florile din lume pentru primavara mea!

 • Cu drag de martisor, primeste primavara in sufletul tau, si fie ca acest anotimp sa iti aduca in viata ta implinire si noroc, fericire si iubire si nu in ultimul rand caldura sufletesca de la cei dragi. Iti doresc o primavara frumoasa!

 • An de an sarbatoarea de 1 Martie, ne readuce speranta, optimismul, credinta in mai bine si spor la toate. Din inclestarea frigului cu razele soarelui, a intunericului cu lumina, dupa ultimele zvarcoliri din zilele babelor, invinge viata, primavara, soarele.

 • Noi iti dorim o primavara frumoasa Cu soare -n suflet si in casa Cu multa ,multa sanatate , succese mari sa ai in toate, Si mult noroc si bucurie In casa ta mereu sa fie. La multi Ani!

 • Am trimis la tine, in zbor Un mesaj de martisor Sanatate, fericire La Multi Ani si numai bine!

 • Am trimis la tine,in zbor.Un mesaj de martisor.Sanatate,fericire.La Multi Ani si numai bine.Cu dragoste a te surioara care te iubeste foarte mult,mult de tot.

 • ”Cu drag de martisor, primeste primavara in sufletul tau, si fie ca acest anotimp sa iti aduca in viata ta implinire si noroc, fericire si iubire si nu in ultimul rand caldura sufletesca de la cei dragi. Iti doresc o primavara frumoasa!”

 • Am cautat neacetat O inima sa tzi-o ofer, in dar. Insa oricat as cauta, Stiu ca nu pot gasi O inima de aur ca a ta. La multi ani!!!

 • Sa-ti fie micul Martisor Prilej de bucurie Acum, cand florile zapezii pier, Si primavara iar invie!! La multi ani de 1 Martie si o primavara de vis

 • Pentru ca iubesti asa cum iubesti La fiecare zambet la tau ma topesc copilareste Si stiu ca tu esti raza de soare ce ma infloreste Inchid ochii si simt ca dragostea ta Echilibreaza, intregeste, implineste fiecare traire a mea! LA MULTI ANI!1 MARTIE

 • Cosarul, ce-ti va iesi-n cale Si ghiocelul, cu dalbele-i petale Sa iti aduca o primavara fericita, De toti cei dragi, sa fii, mereu, iubita !

 • De 1 martie , zapada s-a topit. Iar noi ghiocelul l-am zarit. Si voua vi-l oferim. Si sanatate va dorim . Cu drag, ...

 • Ghiocel, gingasa floare, Pe a diminetii boare, Zboara-n graba si vesteste PRIMAVARA, ce soseste !

 • Primavara este anotimpul renasterii ,al invierii la viata, va doresc sa aveti o primavara minunata, plina de dragoste si realizarii

 •  Un buchet de ghiocei si o primavara superba pentru o persoana/colega deosebita! 

 •  De sub zapada a rasarit un ghiocel si mi-a soptit ceva la ureche: A sosit primavara! 

 •  In prag de Primavara, Martisorul sa alunge spiritele rele si sa-ti umple sufletul de bucurie si speranta. 

 •  Fiecare dintre noi asteptam sa se intample ceva frumos in viata noastra. Fiecare dintre noi asteptam primavara. 

 •  In aceasta dimineata soarele a batut in geam mai insistent. Ai deschis fereastra si ai lasat primavara sa intre in casa... 

 •  e 1 Martie,... bucura-te! 

 •  Pe poiana amortita Soarele vaslea usor, Si din iarba vestejita A iesit un martisor! 

 •  Am trimis la tine, in zbor Un mesaj de martisor Sanatate, fericire La Multi Ani si numai bine! 

 •  Un fir rosu, altul alb Anotimpuri se despart Primavara iarasi vine De la mine, numai bine! 

 •  Un fulg de nea ratacitor, Vazand ca primavara vine Ti-aduce-n zborul sau usor, Un martisor! 

 •  Ghiocel de primavara Tu aduci cu tine soare, Zambete, copilarie Si dulci soapte sclipitoare! 

 •  Firul alb e sanatate, Cel rosu, posperitate. Amandoua, impreuna, Formeaza o cununa de succes si voie buna. 

 •  Firul rosu si cel alb, Impletit cu gingasie, Vrea sa lege si mai mult, A noastra prietenie. 

 •  Martie cel calator Iti trimite-un martisor. Nu e lucru de valoare Dar atentia e mare! 

 •  Lumina, viata si mult dor Sa primiti de martisor! 

 •  Printre flori si albinute Ingerasii se strecoara Sa-ti aduca in manute, Martisor de primavara!

Mesaje frumoase : de 1 Martie

Mesaje de Martisor

Mesaje si urari de Martie

Din lacrima alba a fulgilor de nea si rosul aprins din inima mea, am impletit un martisor pe care ti-l trimit cadou! 

Rosu si alb!

Mesaje si urari de Martie

O primavara frumoasa in rosu si alb si dragoste sincera! 

Pentru tine

Mesaje si urari de Martie

Un buchet de ghiocei si o primavara superba pentru o persoana mai speciala decat toate anotimpurile! 

Felicitări de 1 Martie. La multi ani de martisor!

Toate florile din lume pentru primavara mea!

Dor de...

Mi-e dor de casa, de mama, de prieteni, de nebuniile de alta data, mi-e dor de primavara! 

Asteptari

Mesaje si urari de Martie

Fiecare dintre noi asteptam sa se intample ceva frumos in viata noastra, fiecare dintre noi asteptam primavara. 

Mesaje si urari de 1 Martie. E 1 Martie!

Mesaje si urari de Martie

In aceasta dimineata soarele a batut in geam mai insistent. Ai deschis si ai lasat primavara sa intre in casa - e 1 Martie!. 

Felicitări de 1 Martie. A venit primavara!

Mesaje si urari de Martie

Cu aceasta urare aduc primavara in sufletul tau: deschide-ti inima, fa loc clipelor frumoase! 

O primavara de neuitat!

Mesaje si urari de Martie

Fie ca 1 martie sa iti aduca atat de multe flori incat sa te pierzi printre ele si tot atatea declaratii de dragoste!  

Fii tu primavara mea!

Fie ca Dumnezeu sa ocroteasca Romania si pe romani, sa le dea fiecaruia ce au nevoie, sa ne ajute sa fim mai iubitori, mai iertatori, mai indragostiti, mai harnici, mai destepti, mai inventivi, mai credinciosi, mai toleranti 

EU

Mesaje si urari de Martie

Si daca imi apar ghiocei la tample, si daca inca inima mea bate cu aceeasi intesitate, inseamna ca inca ma bucur de primavara 

Felicitări 1 martie

Mesaje si urari de Martie

Parfum suav de ghiocei, purtand o primavara-n ei, un soare cald si luminos, sa porti in piept...te rog frumos... 

Mesaje si urari de 1 Martie. Pentru tine,

Din lacrima alba a fulgilor de nea si rosul aprins din inima mea, am impletit un martisor pe care ti-l trimit cadou 

1 MARTIE FERICIT. Mesaje şi Felicitări de 1 martie

1 Martie sa-ti aduca numai bucurii, sanatate si indeplinirea tuturor dorintelor 

1 martie. Mesaje si urari de 1 Martie

Primele raze de soare ale primaverii ne duc cu gandul la dragoste, speranta si noroc, fie ca aceasta primavara sa fie un nou inceput pentru fiecare

1 MARTIE este o sărbătoare românească a primăverii. În prima zi din lună, ne bucurăm de revenirea la viaţă a naturii dăruind flori şi mărţişoare. Dar care este povestea acestui simbol-mărţişorul?

MESAJE DE 1 MARTIE. Se spune că odată, Soarele a coborât pe Pământ, într-un sat, la horă, luând chipul unui fecior. Un zmeu l-a pândit şi l-a răpit, închizându-l într-o temniţă. Lumea s-a întristat, păsările nu mai cântau, izvoarele nu mai curgeau, iar copiii nu mai râdeau. Nimeni nu îndrăznea să-l înfrunte pe zmeu. Dar într-o zi, un tânăr voinic s-a hotărât să salveze soarele. Atunci, mai mulţi pământeni au hotărât să-l conducă pe tânăr şi, astfel, i-au dat din puterile lor ca să-l ajute să-l învingă pe zmeu. Drumul tânărului a durat 3 anotimpuri: vara, toamna şi iarna.

MESAJE DE 1 MARTIE. Zile întregi s-au înfruntat voinicul şi zmeul, până când zmeul a fost doborât. Slăbit de puteri şi rănit, tânărul eliberă Soarele. Acesta se ridică pe cer înveselind şi bucurând lumea. A reînviat natura, oamenii s-au bucurat, dar viteazul n-a ajuns să vadă primăvara. Sângele din răni i s-a scurs în zăpadă. Pe când acesta se stingea, răsăreau flori albe, ghioceii, vestitorii primăverii. De atunci, tinerii împletesc doi ciucuraşi: unul alb şi unul roşu. Ei le oferă fetelor pe care le iubesc sau celor apropiaţi. Roşul înseamnă dragoste pentru tot ce este frumos, amintind de culoarea sângelui voinicului. Albul simbolizează sănătatea şi puritatea ghiocelului, prima floare a primăverii.

MESAJE DE 1 MARTIE. Monedă din aur sau argint

FELICITĂRI DE 1 MARTIE.  Iniţial, mărţişorul era o monedă din aur sau din argint, la care se ataşa o sfoară făcută din doua fire răsucite (unul roşu şi altul alb). Mai mult, există credinţa, conform căreia, această amuletă aduce noroc şi fericire. Fetele îl purtau timp de douăsprezece zile la gât, după care-l prindeau în păr şi-l ţineau astfel până ce înflorea primul pom (de obicei, până la sfârşitul lunii martie). Dupa aceea, cu şnurul legau o creangă a pomului, iar cu banul respectiv îşi cumpărau caş, pentru ca tot anul să le fie faţa frumoasă şi albă.

MESAJE DE 1 MARTIE. Alb şi roşu

În zilele noastre, de 1 Martie, femeile primesc mărţişoare, legate cu un şnur alb-roşu, ca simboluri aducătoare de noroc şi bunăstare. Roşul este considerat culoarea primăverii, iar albul culoarea iernii. Se asociază, de obicei, flori timpurii de primăvară.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL