Băsescu, mesaj către Iohannis: Nu abdica în faţa lui Daddy, că nu eşti rege

Friday, 02 February 2018, 12:24, Sursă: REALITATEA.NET

Preşedintele Traian Băsescu lansează un nou atac împotriva liderului PSD Liviu Dragnea, pe care-l acuză că vrea "să-şi pună la butonieră toate instituţiile statului", ajutat de "noncombatul "preşedintelui Klaus Iohannis. 

Într-o postare pe Facebook, Traian Băsescu afirmă că "Iohannis este în capcana lui Daddy după numirea fără crâcnire a premierului Dăncilă. Directorul SPP poate fi numit de preşedintele României, dar numai la propunerea adoptată prin consens de CSAT. Din păcate, se pare că Iohannis nu a înţeles că în CSAT are şapte miniştri PSD care vor executa dispoziţiile lui Daddy la numirea şefului SPP şi nu pe ale sale."

Aceeaşi situaţie  ar fi şi pentru numirea directorului SIE, pentru că şeful statului este din nou dependent de voinţa lui Liviu Dragnea, afirmă Traian Băsescu. 

"Şi atunci, care a fost raţiunea numirii fără nici un fel de rezistenţă a premierului Dăncilă? Ştiind setea de putere şi dorinţa lui Daddy de a controla toate instituţiile, mă întreb dacă Iohannis a decis conştient o postură de noncombat sau pur şi simplu nu înţelege nimic din riscul de a-l lăsa pe Dragnea să-şi pună la butonieră toate instituţiile statului. (...) Preşedintele este singurul care le poate frâna setea de putere, dacă este dispus să lupte. Constituţional, Preşedintele României nu poate să abdice în faţa lui Daddy, pentru că nu este rege." îşi încheie apelul Traian Băsescu.