Coronavirus - România: 20290 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Meniul dintr-un spital de copii din România: ceai cu detergent

Thursday, 16 July 2015, 18:44 Sursă: REALITATEA TV

Ancheta deschisă săptămâna trecută la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, după ce un medic a suferit arsuri pe gât, a scos la iveală neglijenta angajaţilor din bucătărie. Doctorul se pregatea să iasă din garda şi a cerut o cană cu ceai , după ce a băut a avut o senzaţie de arsură.

Astfel, ceaiul nu mai fost servit copiilor la masă. Rezultatul analizelor toxicologice au scos la iveală faptul că ceaiul conţinea detergent.

"S-a constata prezenţa unor ioni de fosfat şi de carbonat şi absenţa ionilor de amoniu , deci în acel ceai probabil a fost un detergent", a spus Sorina Honţaru, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş.

"Oricum pedepsele o să fie aplicate: bucătăreasa, asistenta dieticiană, care avea obligaţiile de servici. Nu-şi explică nimeni ce s-a întâmplat", a afirmat Vasile Stan, managerul Spitalului de Pediatrie.

Părinţii copiilor internaţi în spital sunt revoltati şi dezamăgiţi de întregul sistem sanitar.

"Evităm pe cât putem internările pentru că suntem foarte dezamăgiţi", a spus mama unui copil.

Vinovaţii riscă desfacerea contractelor de muncă, iar în cazul în care medicul care a băut din ceaiul toxic va depune plângere la poliţie, se va deschide şi un dosar penal.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL