Coronavirus - România: 693644 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Medicamentul care ne prelungeşte viaţa. În curând, va fi testat pe oameni

Monday, 07 December 2015, 09:22 Sursă: REALITATEA.NET

Metformina este un medicament utilizat de peste 40 de ani pentru scăderea glicemiei la pacienţii cu diabet de tip 2, potrivit Agenţiei Naţionale a Medicamentului. Metformina este prescrisă în special pacienţilor supraponderali, care nu pot ţine sub control nivelul glicemiei doar prin dietă şi activitate fizică.

Medicamentele pe bază de metformină pot fi folosite singure sau împreună cu alte antidiabetice orale sau cu insulină. A fost remarcată o diminuare a incidenţei complicaţiilor cronice ale diabetului la pacienţii supraponderali cu diabet zaharat de tip 2 trataţi cu metformină ca terapie de primă intenţie.

Cercetătorii cred că acest medicament ar putea fi eficient în încetinirea procesului de îmbătrânire, maladii precum Alzheimer şi Parkinson putând fi întârziate mai mult timp. Studii anterioare au demonstrat deja că metformina, un medicament utilizat în mod obişnuit în tratarea diabetului de tipul II, poate prelungi viaţa, însă testele au fost realizate doar pe animale.

Agenţia alimentului şi medicamentului din SUA (Food and Drug Administration - FDA) şi-a dat recent acordul pentru ca metformina să fie testată pe oameni. Dacă se va dovedi eficientă, metformina ar putea oferi persoanelor cu vârsta peste 70 de ani şansa de a fi la fel de sănătoase biologic ca acelea de 50 de ani, potrivit cercetătorilor americani. Specialiştii vorbesc în acest caz despre „tratarea“ procesului de îmbătrânire astfel încât să poată fi prevenite boli degenerative precum cancerul, diabetul şi demenţa.

Sursa: Adevărul


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL