Coronavirus - România: 2460 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Max, câinele-erou al Armatei Române, a pierdut lupta cu viața

Wednesday, 09 September 2015, 21:22 Sursă: Agerpres

Diagnosticat cu o boală gravă, Max a fost luat în grijă de o iubitoare de animale, Sorina Hena, care a anunțat moartea lui pe pagina de socializare, scrie Agerpres.

'Max s-a stins... demn, brav și încrezător în oameni până la sfârșit... Ieri seară, târziu, de fapt, ne-am luat rămas bun pentru totdeauna... (...) Pentru prima dată, simt grozăvia despărțirii definitive de dragul nostru Max, care, încet și discret își ia rămas bun de la noi", scrie Sorina Hanea pe pagina de Facebook.

Max, câinele erou al Armatei Române, care a salvat vieți în două misiuni executate în Afganistan, avea șase ani.

În 2013, Max a fost diagnosticat cu dirofilarioză (viermi la inimă), necesitând un tratament scump și de lungă durată. După ce s-a vehiculat posibilitatea eutanasierii, Max a fost adoptat de Sorina Hanea, militantă pentru drepturile animalelor și protecția mediului, care s-a ocupat de îngrijirea și tratamentul lui.

Max a efectuat două misiuni în Afganistan, în cadrul Batalionului 2 Infanterie "Călugăreni" și a Batalionului 300 Infanterie "Sf. Andrei". El a fost dresat și antrenat de mic pentru misiuni de plutonierul major Valentin Roșioara.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL