Coronavirus - România: 422852 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Maternitatea nouă în care incubatoarele erau mutate cu TRACTORUL rămâne închisă. Cauza: BACTERII

Wednesday, 31 May 2017, 14:13 Sursă: REALITATEA.NET

După aproape două săptămâni de când ministrul Sănătății, Florian Bodog, a inaugurat cu mare fast noua Maternitate a Spitalului Municipal Fălticeni, aceasta nu este încă funcțională, neavând autorizația de funcționare eliberată de Direcția de Sănătate ­Publi­­că Suceava, maternitatea fiind în prezent subiectul unei anchete desfășurate de DSP.

Insă ceea ce este cu adevărat grav, este faptul că rezultatele de laborator ale probelor de apă și de pe suprafețe, recoltate de inspectorii DSP, indică prezența bacteriilor coliforme, bacterii care pot pune serios în pericol viața bebelușilor. Aceste bacterii sunt cauza principală infec­țiilor cu E-coli cât și Clostridium, ambele fiind fatale pentru nou-născuți.

“Din buletinul de analize reiese că două probe sunt necorespunzătoare, indicându-se prezența bacteriilor coliforme. Conducerea DSP a recomandat reluarea lucrărilor de dezinfecție, folo­sin­du-se un alt produs biocid, după care se vor re­colta alte probe. Am întocmit un raport privind aceas­tă situație pe care l-am trimis către Prefectura Su­ceava”, a declarat Bianca Bighiu, purtător de cu­vânt în cadrul Direcției de Sănătate Publică Suceava.

Vă reamintim că verificările DSP la maternitatea Fălticeni au început deoarece în pregătirea pentru inaugurarea noii maternități de la Fălticeni, la care și-a anunțat participarea ministrul Sănătății, nu s-a mai ținut cont de reguli și protocoale iar o mașină de la Salubritate a fost folosită pentru a muta incubatoarele de la vechea maternitate la cea nouă.

După cum  “Obiectiv” a relatat, în urmă cu zece zile, conducerea Spitalului Municipal Fălticeni și-a dorit atât de mult ca totul să fie gata pentru vizita ministrului Sănătății, programată pentru, 19 mai, încât nu a mai ținut seama de faptul că pun în pe­ricol viața bebelușilor care vor veni pe lume în această unitate spitalicească. Așa se face că în cursul după amiezii de marți, 17 mai, incubatoarele pentru nou-născuți prematur au fost transportate de la vechea maternitate la cea nouă cu o mașină de la Serviciul de Salubritate din cadrul Primăriei Fălticeni, primarul Cătălin Coman, menționând că i s-a solicitat din par­tea conducerii spitalului, un mijloc de transport pentru mutarea mobilierului, iar tractorul respectiv, cu care angajații de la salubritate cară mobilierul stradal și echipamentele necesare la curățenia orașului, a fost mijlocul de transport perfect pentru a muta incubatoarele pentru nou-născuți. 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL