Coronavirus - România: 706475 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Măsură EXTREMĂ în Grecia, deja în izolare: RESTRICȚII dure pe timpul nopții din cauza creșterii infectărilor cu noul coronavirus

Wednesday, 11 November 2020, 22:02 Sursă: realitatea.net, Agerpres

Autor: Ioana Stanescu

 

Grecia, deja în izolare pentru combaterea pandemiei de COVID-19, a decretat miercuri o interdicţie de circulaţie pe timp de noapte începând de vineri, după o creştere importantă a numărului infectărilor zilnice care a adus "o presiune" asupra sistemului de sănătate, relatează AFP şi Xinhua, potrivit Agerpres.

În condiţiile în care circulaţia a rămas aglomerată la Atena în pofida izolării impuse de sâmbătă, secretarul de stat pentru protecţie civilă, Nikos Hardalias, a anunţat o interdicţie de circulaţie pe timp de noapte în întreaga ţară începând de vineri, "între orele locale 21.00 (19.00 GMT) şi 05.00 (03.00 GMT)".

Numai "deplasările în scop de serviciu şi sanitar" vor fi autorizate, a precizat oficialul grec. 

Organizaţia naţională pentru sănătate publică din Grecia a raportat miercuri 2.752 de noi infectări în ultimele 24 de ore, ceea ce a ridicat numărul total de cazuri confirmate la 63.321 din luna februarie.

De marţi, 43 de pacienţi au murit în Grecia, iar 297 sunt în prezent intubaţi.

În total, 909 oameni au murit în Grecia de la începutul epidemiei de COVID-19.

Grecia a intrat în starea de urgență de la sfârșitul săptămânii trecute după ce au fost înregistrate 2.646 de noi cazuri în doar 24 de ore.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL