Coronavirus - România: 479634 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Mărturiile CUTREMURĂTOARE ale unei tinere abuzate de iubit: ”Credeam că e normal...”

Friday, 24 November 2017, 17:22 Sursă: REALITATEA.NET

Tânăra avea 13 ani când a devenit victimă a abuzului. Prietenul ei, cu trei ani mai mare, i-ar fi repetat în nenumărate rânduri că este proastă, jignind-o atunci când nu îi respecta ordinele. Pe lângă aceste lucruri îngrozitoare, el a amenințat-o de mai multe ori cu cuțitul. Dar Chlo, fiind doar o adolescentă, nu și-a dat seama că este abuzată, ci ea credea că este normal un astfel de comportament într-o relație.

“Pentru că eram atât de tânără, nu credeam că mi se va întâmpla ceva. Nu mi-a trecut prin minte. Am crezut doar că avem certuri la fel ca toate cuplurile”, spune Chlo, originară din Bristol, Marea Britanie. ”Întotdeauna avea un motiv pentru care se comporta așa. Mereu am simțit că eu eram cea care greșea”.

″Îmi petreceam tot timpul încercând să fiu cum voia el să fiu și să mă comport corect, astfel încât să nu se mai înfurie din nou. Îi răspundeam imediat la mesaje, pentru că dacă nu o făceam, se supăra. M-a amenințat că el, împreună cu prietenii săi, mă vor înjunghia și mi-a descris exact fanteziile lui în ceea ce privește sfârșitul meu”, a mai completat victima.

După câțiva ani în relație, Chlo a decis să anunțe poliția, după un incident în care prietenul ei a amenințat-o iar că o va ucide. A avut un șoc în momentul în care un agent i-a spus că este victima unui abuz.

“Am sunat la poliție, dar nu pentru că am crezut că este abuz. Mă săturasem de amenințarea cu moartea, așa că am crezut că pot face ceva. Dar apoi ofițerul de poliție a spus că ceea ce făcea el a fost abuziv. A fost prima dată când mi-a vorbit cineva despre asta”, spune ea.

Chlo este una dintre multele victime adolescente ale abuzului domestic în Anglia și Țara Galilor. Un nou raport al Oficiului pentru Statistica Națională (ONS) afirmă că una din zece femei cu vârste cuprinse între 16 și 19 ani susțin că au fost supuse abuzului domestic în ultimul an.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL