Mugur Isărescu, despre majorarea PENSIILOR. "Când economia creşte cu 4% nu poate să crească ceva cu 40%"

Wednesday, 08 January 2020, 18:23 Sursă: realitatea.net

Autor: Realitatea.NET

Punctul de pensie, principalul indicator folosit pentru indexarea pensiilor, a crescut cu 15% din 1 septembrie 2019, de la 1.100 de lei, la 1.265 de lei, şi urmează să se majoreze cu 40% din 1 septembrie 2020, în conformitate cu Legea pensiilor, până la 1.775 de lei.

Mugur Isărescu a explicat, miercuri, într-o conferință de presă, că România are o creștere economică de doar 4%, iar beneficiarii pensiilor nu reprezintă o nișă, ci un segment major din populație.

„Este consens că trebuie să crească pensiile, problema este procentul, asta e singura discutie. Nu trebuie să facem obsesii pe cifre biblice şi să fim foarte atenţi dacă nu vrem să rătăcim aşa vreo 40 de ani printr-un deşert financiar. Văd că singura discuţie este 40%. Păi da, legea e mare şi lată, are atâtea prevederi. Hai să fim serioşi cu cifrele. Nu pot să vă dau acum un răspuns pentru că nu am un răspuns. Aici nu este decât soluţie politică. Deci nu avem soluţie financiară şi economică. Când economia creşte cu 4% nu poate să crească ceva cu 40%, că nu ceva marginal, e jumătate din populaţia activă a ţării. Deci câtă filosofie trebuie să faci aici? Într-adevăr soluţia este dificilă, dar e politică şi socială", a declarat Mugur Isărescu, întrebat dacă el crede în creşterea cu 40% a punctului de pensie.

De asemenea, în ceea ce priveşte dacă sunt sau nu bani pentru majorarea pensiilor, guvernatorul BNR a spus că răspunsul său este unul simplu: "nu sunt bani din moment ce România are deficit şi nu surplus bugetar".

BNR e preocupată de deficitul bugetar și mai ales de surplusul acestui deficit de după instalarea noului guvern liberal, dar problemele aduse de politica accentuat prociclică a fostului guvern social democrat trebuie rezolvate pas cu pas”, a mai adăugat Guvernatorul BNR.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-09 04:56:33
Dle Guvernatot idei de făcut bani nu aveti,atunci trageti pe dreapta si lasati pensiile să crescă si copii să aibă un franc pentu covrig!Vă rog mult,măcar tăceți,ca masonii!

Gândirea asta de tip hastag,mă oripiliează,ca să trăim bine,ca domnia sa,trebuie sa nu cheltuim sau să nu câstigăm,pensiile ,drepturi ce se cuvin dn proprietatea prevăzută în constutuție ,care nu e a masonilor,ci a pensionarilor si a mea,trebuie sa ne aducă venituri ,nu americanilor ,ci noua ,pnl-ști infrățiți cu străinii pe averea mea !Ce vă impiedică ,dle guvernator ,sa faceti bani mărind dividentele /de râs/,să impozitati averile colosale ,să puneti taxe de transfer a miilor de milioane de EU din ce au castigat exploatând muncitorii cu salariu minim ,pe care îi disprețuiți atâta ?Acest cinism ,trăiți voi prost ca sa câstige americanii,ar trebui să ducă la o nouă revoluție,sa lichideze nu lichelismul ,ci pe cei care il suțin si îl justifică

Alte articole din: POLITICĂ