Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ludovic Orban va ignora votul din comisii de la audierile miniștrilor

Monday, 28 October 2019, 20:50 Sursă: REALITATEA.NET

Ludovic Orban a spus că PSD și Pro ROmânia au majoritate în Comisiile din Parlament şi că probabil votul la audierea miniştrilor propuşi va fi unul politic. El a precizat însă că avizul comisiilor va fi unul consultativ, astfel că propunerile vor rămâne aceleaşi.

„Am încredere în candidaţii de miniştri, sunt oameni bine pregătiţi, oameni integri, oameni care cunosc situaţia existentă în fiecare domeniu, care pot să răspundă la orice fel de întrebare pusă din partea parlamentarilor din comisiile de specialitate în care vor fi audiaţi. Sigur, există o aritmetică. Toată lumea ştie că există comisii de specialitate în care există o majoritate PSD - Pro România şi în mod evident votul nu va fi acordat în funcţie de competenţă, de integritate şi de profesionalismul colegilor mei, ci probabil va fi un vot politic. Ca atare, important este ca miniştrii propuşi de noi să arate foarte clar că ştiu despre ce e vorba, că sunt stăpăni pe domeniu, că au soluţiile potrivite şi sunt convins că vor fi miniştri foarte buni. Avizul este consultativ”, a declarat Ludovic Orban.

Acesta a explicat că nu va schimba propunerile de miniştri dacă avizul dat de comisii după audieri va fi unul negativ.

„Sper că parlamentarii nu o să voteze numai pe baza comenzii de partid, dar dacă va fi aşa, un vot al unei majorităţi PSD împotriva unui candidat de minitru nu îmi va schimba opinia privitor la aceast candidat şi vom merge în continuare în susţinerea candidaţilor de miniştri asupra cărora s-ar putea să existe un vot negativ în comisii, care va fi un vot politic şi în niciun caz un vot dat pe baza pregătirii profesionale, a experienţei, a integrităţii şi a soluţiilor pe care le propun”, a conchis Orban.

Potrivit calendarului stabilit luni pentru instalarea viitorului guvern minoritar liberal, audierea miniştrilor propuşi în Guvernul Orban va avea loc marţi şi miercuri, în comisiile de specialitate, intre orele 9.00 si 15.00. Votul va fi dat într-un plen reunit lunea viitoare, de la ora 14.00. Calendarul propus de PNL a fost respins de birourile reunite ale celor două Camere ale Parlamentului.

Pe câte voturi se bazează PNL pentru trecerea Guvernului

Premierul desemnat Ludovic Orban a declarat luni că, pentru trecerea guvernului în Parlament, PNL se bazează în acest moment pe cel puțin 234 de voturi.

Este vorba de un număr-limită de voturi: 225 de voturi din partea partidelor și minorităților naționale care sprijină guvernul, plus voturi promise de cel putin 9 parlamentari, pe lângă cele care vor veni după negocierile cu încă 20 de parlamentari.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL