Coronavirus - România: 235586 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ludovic Orban se întâlnește, astăzi, cu reprezentanții Sanitas. Membrii Federației sunt în prag de GREVĂ! Ce revendicări au sindicaliștii

Monday, 12 October 2020, 00:08 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Monica Vasilescu

Premierul Ludovic Orban are întâlnire, luni, la ora 13.00, cu reprezentanții Federației Sanitas, potrivit unui comunicat transmis duminică seara de biroul de presă al Guvernului.

Discuțiile se desfășoară ca urmare a faptului că Federația sindicală SANITAS, ai cărei membri au declanșat greva japoneză, avertizează că, în condițiile în care autoritățile nu găsesc soluții reale la problemele semnalate, Consiliul Național SANITAS din data de 13 octombrie 2020 va decide și alte forme de protest sindical, cu respectarea legislației specifice perioadei de criză.

„Vom apela inclusiv la chemarea în instanță a angajatorilor care nu respectă legea sau o interpretează după bunul lor plac”, precizează reprezentanții SANITAS.

Scopul acțiunii, potrivit reprezentanților sindicatului, este de a trage un semnal de alarmă asupra faptului că salariații din cele două domenii lucrează de peste șase luni în condiții de epuizare fizică și psihică, sunt cei mai expuși contaminării cu coronavirusul SARS-CoV-2, 1 din 25 de nou infectați fiind din rândul personalului medical sau auxiliar, iar următoarele luni vor fi din ce în ce mai dificile.

Sindicaliștii cer respectarea tuturor drepturilor legale: cele de natură salarială, cele de protecție la locul de muncă, cele de repaus pentru recuperarea capacității de muncă, cele care să elimine orice discriminare între categoriile de salariați din același tip de unități și cu același tip de activitate.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL