Coronavirus - România: 484550 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ludovic Orban anunță că va face stocuri de teste rapide pentru depistarea virusului: "Am stabilit să achiziţionăm trei milioane de teste antigen”

Thursday, 05 November 2020, 23:56 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Monica Vasilescu

"Am stabilit să achiziţionăm trei milioane de teste antigen. Dar atenţie şi aceste teste, unu: ele nu pot să stabilească diagnosticul în caz că eşti pozitiv trebuie să dublezi testul cu un test Real Time PCR, dar te ajută, în triaj, în UPU să-şi faci o imagine. Pe de altă parte, relevanţa acestui test este pentru simptomatici. Dacă se va considera necesară includerea şi altor categorii în cadrul testării, vom face testarea respectivă, nu e niciun fel de problemă”, a spus Ludovic Orban.

Premierul a explicat de ce nu se testază mai mult în România.

"Astea sunt regulile, noi respectăm regulile. Dacă un om are simptome, deja sunt cunoscute simptomele de toată lumea, sună la 112, toate apelurile la 112 sunt înregistrate, sunt monitorizate, ele au un sistem de dispeceri... e urmărită modalitatea în care se reacţionează la apelurile respective. Asta este o bazaconie. Testăm cât este necesar să testăm, în conformitate cu regulile care sunt aplicate astăzi”, a declarat Ludovic Orban.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL