Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ludovic Orban: Alegerile parlamentare vor avea loc pe 6 decembrie. Nu există risc de infectare dacă se respectă regulile

Thursday, 29 October 2020, 20:17 Sursă: realitatea.net

Autor: Irina Chirtoc

”După părerea mea (...), campania electorală, dacă este organizată cu respectarea regulilor care sunt prezente în Hotărârea de Guvern - care au fost, de altfel, regulile şi în campania pentru alegerile locale - nu există un risc suplimentar de răspândire. Dacă toţi candidaţii care îşi fac campanie şi echipele care îi însoţesc poartă mască, nu se apropie de oameni, vorbesc de la o distanţă rezonabilă, respectă numărul de persoane maxim la evenimente… gândiţi-vă că am redus la 20 de persoane indoor şi la maximum 50 de persoane outdoor, numărul maxim de participanţi la evenimentele electorale”, a răspuns Orban, fiind întrebat dacă ia în calcul amânarea alegerilor.

Premierul a spus că acțiunea de a vota este similară, din punctul de vedere al riscului de contaminare, cu a merge la farmacie sau la magazin. Important este ca toată lumea să respecte măsurile de prevenție.  

”Mai mult decât atât, organizăm ziua votului aşa cum am organizat-o şi la alegerile locale, astfel încât să nu existe un risc de răspândire a virusului odată cu exercitarea dreptului de vot de către cetăţeni. Ceea ce chiar nu există. E ca şi cum te-ai duce la farmacie să-ţi cumperi un medicament sau te-ai duce la un magazin, aşa e şi cu mersul la vot. Dacă ai mască, dacă păstrezi distanţa când stai în aşteptare ca să votezi, nu există risc de răspândire a virusului", a adăugat Premierul.

Joi, Ludovic Orban a participat la depunerea jurământului de către Primarul ales al municipiului Constanţa şi de Preşedintele ales al Consiliului Judeţean Constanţa, liberalii Vergil Chiţac şi Mihai Lupu, amintește Agerpres.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL