Locomotivă în flăcări, în apropiere de Buzău. 60 de călători evacuaţi de urgenţă. UPDATE

Friday, 05 August 2016, 18:41 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

UPDATE 3: După circa trei ore, șapte autospeciale cu apă și spumă de la detașamentele de pompieri din Buzău și Râmnicu Sărat au stins incendiul. Circulația trenurilor pe ruta București-Moldova a fost reluată.

La stingerea incendiului, care s-a produs pe raza localității buzoiene Boboc, a venit în ajutor și o autospecială de la Baza aeriană Boboc.

"Incendiul a intervenit la compartimentul moto electric, locomotiva a ars în proporție de 60-70 la sută, iar primul vagon, care nu a putut fi decuplat, în proporție de 30-40 la sută. A fost o intervenție dificilă, pe un drum de pământ, iar după o oră și 20 de minute de la izbucnirea incendiului am primit confirmarea de la reprezentanții CFR că s-a realizat decuplarea de la rețeaua de energie electrică", a declarat pentru Agerpres șeful ISU Buzău, col. Dănuț Nicolae.

Potrivit sursei citate, nu au fost înregistrate victime, iar pasagerii au fost preluați de alte trenuri. Cauza incendiului urmează să fie stabilită după răcirea componentelor metalice de o comisie specializată din cadrul ISU Buzău.

UPDATE 2: Forțele care acționează vineri seara pentru stingerea incendiului la o locomotivă a unui tren Regio au fost suplimentate.

Se intervine cu șapte autospeciale cu apă și spumă și sunt implicate mai multe echipaje de pompieri de la Buzău și Râmnicu Sărat, sub coordonarea inspectorului-șef al ISU Buzău, a declarat pentru Agerpres George Crețu de la Biroul de presă al ISU Buzău.

Potrivit sursei citate, ambele linii de cale ferată din zonă au fost decuplate de la energia electrică pentru a se lucra în siguranță. Circulația trenurilor a fost întreruptă pe relația Moldova-București.

UPDATE 1: Pasagerii au fost preluaţi de o altă garnitură care i-a transportat la destinaţie. La această oră, pompierii intervin pentru stingerea flăcărilor.

Aproximativ 60 de călători, aflaţi în cele cinci vagoane ale trenului, au fost evacuaţi de urgenţă, în siguranţă.

La faţa locului au sosit mai multe echipaje de Pompieri, care vor înterveni pentru lichidarea incendiului imediat de locomotiva va fi deconectată la reţeaua de electricitate, scrie presa locală.

Potrivit reprezentanţilor ISU Buzău, incendiul se manifestă la sala motoarelor locomotivei electrice, fiind vorba despre un foc deschis, cu degajare puternică de fum.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL