Calendarul alimentelor: Ce legume trebuie să mâncăm primăvara pentru a ne menţine sănătoşi

Tuesday, 26 February 2019, 12:18 Sursă: REALITATEA.NET

Legume de primăvară. Cele mai sănătoate legume de primăvară! 

Adaugă părerea ta

Legume de primăvară. este recomandat să consumaţi legumele şi fructele în sezonul lor. Sunt uşor de procurat din piaţă, sunt proaspete şi nu au fost tratate pentru a rezistă mai mult pe raft.

Legume de primăvară.  Ce consumăm primăvară din grădina?

Legume de primăvară. Ce legume mâncăm în luna MARTIE

În luna martie apar deja urzicile, pe care le putem culege chiar noi din păduri sau le luăm din pieţele agro-alimentare. În această perioada mai puteţi consuma: leuştean, leurdă, untişor, rucola românească (adică frunze de păpădie), lobodă, spanac, salată verde, usturoi verde, ceapă verde, mărar, lăptucă.

Legume de primăvară. Ce legume mâncăm în luna APRILIE

În această lună mentă este deja crescută, apar corcoduşele şi merele verzi. Ridichiile roşii sunt deja în grădina, dar le puteţi consumă şi mai devreme din solar.

Legume de primăvară. Ce legume şi fructe mâncăm în luna MAI

Deja putem consuma roşii, castraveţi, vinete, ardei, ţelină, morcovi, ceapă, mazăre, fasole verde, sfeclă roşie, pastranac, gulii, rozmarin, flori de soc, chiar şi busuioc şi muguri de brad în a două jumătate a lunii. Fructele din această perioada sunt cele timpurii, cum ar fi cireşele de mai, caisele timpurii, merele, corcoduşele, perele, căpşunele, chiar zmeură dacă este vreme caldă.

(w728)

Sursa: healthy.kudika.ro