Coronavirus - România: 116415 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Toader, săgeți către Lazăr la interviul pentru un nou mandat

Wednesday, 10 April 2019, 07:16 Sursă: REALITATEA.NET

Înainte de audierea candidaților, ministrul Justiției a evitat să comenteze șansele lui Augustin Lazăr de a obține un nou mandat în fruntea instituției.  Patru procurori şi-au depus candidatura în procedura organizată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, pentru numirea în funcţia de procuror general al României: Augustin Lazăr, Marian Drilea, Gabriela Scutea şi Daniel Horodniceanu.

Ieri, Lazăr s-a apărat. ,,Nu sunt ofiţer, subofiţer, agent sau colaborator al fostei Securităţi sau al altui serviciu de informaţii şi nu am instrumentat dosare penale privind fapte împotriva regimului comunist", a susţinut el. Acesta a recunoscut, însă, că practicile sistemului din care făcea parte la acea vreme erau discutabile. 

Lazăr a explicat de ce a făcut parte din comisia de eliberări condiționate de la Aiud

Mandatul lui Augustin Lazăr la conducerea Parchetului General urmează să expire pe 28 aprilie. Procurorul general şi-a depus candidatura pentru un nou mandat şi, astăzi, au loc interviurile pentru selectarea unui nou şef la Ministerul Public

Augustin Lazăr, întrebat dacă demisionează: Credeți că ar fi în interesul societății?

Patru procurori şi-au depus candidatura în procedura organizată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, pentru numirea în funcţia de procuror general al României: Augustin Lazăr, Marian Drilea, Gabriela Scutea şi Daniel Horodniceanu.

Daniel Horodniceanu a candidat pentru al doilea mandat la şefia DIICOT şi a fost respins de ministrul Tudorel Toader. Totodată, Daniel Horodniceanu candidează şi pentru funcţia de procuror european din partea României.

Gabriela Scutea a fost adjunctul Laurei Codruţa Kovesi în vremea când aceasta era procuror general.

Marian Drilea este procuror la DIICOT Braşov, el fiind cel care l-a anchetat pe fostul şef al ANAF Sorin Blejnar în dosarul "Motorina".


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL