Coronavirus - România: 235586 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

La ce să ne așteptăm după cutremurul puternic din Vrancea. Anunțul expertului INFP

Sunday, 28 October 2018, 07:54 Sursă: REALITATEA.NET

”Cutremurul a fost o reacție la o acumulare de tensiune din ultimii ani. Activitatea seismică a fost destul de scăzută în ultima vreme și cutremurul a apărut ca o reacție la această activitate scăzută”, a explicat Mircea Radulian, directorul științific INFP.

Specialistul a precizat că era de așteptat să apară o astfel de eliberare de tensiune.

Radulian a spus că, dacă sunt puternice, seismele din Vrancea sunt mai rare. Specialistul a mai explicat că seismele din Vrancea nu au replici numeroase și nici puternice.

Referitor la adâncimea la care a avut loc cutremurul, Radulian a spus că aceasta este una normală.

”E o adâncime normală pentru Vrancea. Puteam să ne așteptăm să avem și un cutremur mai mare. Faptul că sunt mai adânci, le face să aibă intensitate mai mică, deci au efecte mai mici decât cutremurele de suprafață. În schimb se simt pe o arie mai mare”, a spus Radulian.

Încă un cutremur în Vrancea duminică dimineață. Ce magnitudine avut

Un cutremur cu magnitudinea 5,8 pe scara Richter s-a produs duminică dimineaţa, la ora locală 3:38, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, la o adâncime de 151 de kilometri, arată ultimele date ale INFP.

Cutremurul a avut loc în apropierea următoarelor oraşe: Nehoiu (21 km), Covasna (35 km), Întorsura Buzăului (41 km), Târgu Secuiesc (49 km) şi Vălenii de Munte (58 km).

Seismul s-a produs înainte de trecerea la ora Europei Orientale, programată în noaptea de sâmbătă spre duminică, când ora 4:00 AM a devenit ora 3:00 AM.

Cutremur în România. Oamenii se plâng că sistemul RO ALERT nu a funcţionat. Replica lui Arafat


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL