Coronavirus - România: 18791 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Încă un cutremur în Vrancea duminică dimineață. Ce magnitudine a avut

Sunday, 28 October 2018, 07:31 Sursă: REALITATEA.NET

Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunțat că, la ora 05:48:57, s-a înregistrat un nou cutremur în zona seismică Vrancea, localizat tot pe raza județului Buzău.

Cutremurul s-a produs la adâncimea de 148 km și a avut magnitudinea de 3,2 grade pe scara Richter. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: Nehoiu (21km), Covasna (35km), Întorsura Buzăului (41km), Târgu Secuiesc (50km), Vălenii de Munte (57km).

Reamintim că seismul de azi noapte, de la ora 03:38:11 (ora de vară), s-a produs la o adâncime de 151 km și a avut magnitudinea de 5,8 grade. Intensitatea pe scara Mercalli a fost de VI. 

Cutremur în România. Oamenii se plâng că sistemul RO ALERT nu a funcţionat. Replica lui Arafat 

Mai multi cititori realitatea.net au semnalat faptul ca Sistemul de avertizare a populatiei in situatii de urgenta RO-ALERT nu a fost functional.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a oferit o explicatie la Digi 24.

"Cineva mi-a transmis că nu a primit alertă pe RO ALERT. RO Alert nu e menit să transmită informații înainte de cutremur, ci doar pentru situații de urgență de după, în cazul în care apare ceva. Trebuie să înțelegem că RO Alert nu e menit să transmită avertizări înainte de un cutremur", a declarat Raed Arafat.

De asemenea, IGSU (Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta) a explicat de ce sistemul RO ALERT nu a dat notificări despre cutremur: "În cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări, anterior declanșării acestora.

Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecințe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populației, cu măsuri de protecție adecvate (de exemplu: puncte de distribuție a ajutoarelor de urgență)".


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL