Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

EXIT POLL

Cutremur în România. Oamenii se plâng că sistemul RO ALERT nu a funcţionat. Replica lui Arafat

Sunday, 28 October 2018, 04:05 Sursă: REALITATEA.NET

Cutremur puternic în România, azi-noapte, la ora 3:38. Magnitudinea a fost de 5.8 pe scara Richter, potrivit ultimelor informaţii de la INFP.

Mai multi cititori realitatea.net au semnalat faptul ca Sistemul de avertizare a populatiei in situatii de urgenta RO-ALERT nu a fost functional.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a oferit o explicatie la Digi 24.

"Cineva mi-a transmis că nu a primit alertă pe RO ALERT. RO Alert nu e menit să transmită informații înainte de cutremur, ci doar pentru situații de urgență de după, în cazul în care apare ceva. Trebuie să înțelegem că RO Alert nu e menit să transmită avertizări înainte de un cutremur", a declarat Raed Arafat.

De asemenea, IGSU (Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta) a explicat de ce sistemul RO ALERT nu a dat notificări despre cutremur: "În cazul seismelor, Sistemul RO-ALERT nu va difuza notificări, anterior declanșării acestora.

Ulterior producerii cutremurului, în cazul în care acesta generează consecințe grave, vor putea fi difuzate mesaje de avertizare a populației, cu măsuri de protecție adecvate (de exemplu: puncte de distribuție a ajutoarelor de urgență)".

Un cutremur cu magnitudinea 5.8 pe scara Richter a avut loc azi noapte, la ora 3:38, in judetul Buzau, la o adancime de 150 de kilometri, potrivit ultimelor date venite de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL