Jurnalistul Dan Bucura lansează o platformă de știri

Wednesday, 15 January 2020, 15:55 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Jurnalistul de investigații Dan Bucura lansează o patformă de știri, www.jurnalist.ro. Noul proiect este un site dedicat știrilor politice, sociale, dar și anchetelor și investigațiilor. 

"Începând de astăzi mai fac și eu un pas în sensul adaptării la condițiile vremurilor noastre. Jurnalistul de investigații Dan Bucura devine jurnalist.ro. Lansăm așadar un site media în care veți putea găsi rubrici de actualitate, politică, social, dar și analize sau comentarii pertinente asupra subiectelor zilei. Am lucrat vreme de câteva săptămâni la construcția acestei platforme, al cărui nume cred că mă reprezintă. Vorbim de un site creat pentru toate tipurile de public, fără moguli sau interese economice în spate, care promite să nu își dezamăgească publicul", spune Dan Bucura.

O particularitate a site-ului jurnalist.ro va fi rubrica de Editorial VIP. 

"Vorbim de o secțiune în care vor publica personalități din toate domeniile texte nonconformiste, la libera lor alegere. Alte secțiuni la fel de interesante vor fi "Pe teren" sau "Politica zilei". Se regăsesc în site și rubrici de nișă, precum Auto sau Life Style. Fără a se vrea un site de știri, jurnalist.ro va încerca să vină cu detalii și explicații pertinente asupra evenimentelor cotidiene. Inclusiv informațiile verificabile și pertinente de la cititori își vor găsi locul în "paginile" publicației", mai spune Dan Bucura.

Cine este Dan Bucura

Jurnalist de 22 de ani. A debutat la Adevărul, în epoca Dumitru Tinu. Vreme de 7 ani a fost reporter și redactor la secțiile Social, Eveniment și Servicii Speciale.  În 2005, când la ziar a avut loc "marea scindare" și o parte din echipă a părăsit ziarul formând ulterior Gândul, a ales să rămână la Adevărul. A devenit șef de sectie Investigații și a coordonat echipa de dezvăluiri a ziarului, până la vânzarea acestuia către omul de afaceri Dinu Patriciu.

După tranzacție, Bucura s-a alăturat echipei Gardianul, unul din cotidianele omului de afaceri Sorin Ovidiu Vântu. În ianuarie 2010, după ce omul de afaceri a hotărât să-și închidă toate publicațiile peste noapte, ca urmare a înfrângerii lui Mircea Geoană în alegeri, dan bucura s-a alăturat trustului de presă patronat atunci de Bobby Păunescu. A devenit colaborator și apoi realizator de emisiuni la B1TV, precum si senior-editor la Evenimentul Zilei. În toată această perioadă și-a păstrat linia de jurnalist de investigații.

În vara lui 2011 a acceptat propunerea proprietarului de la acel moment al ziarului Puterea și a preluat conducerea editorială a acelei publicații. În calitate de redactor șef a făcut parte din proiectul de relansare a acelui cotidian, atât pentru formatul print, cât și a celui online. A decis să se retragă din acel proiect în momentul în care Adrian Thiess, proprietarul ziarului a hotărât să își vândă acțiunile. Din acel moment, Bucura s-a axat cu precădere pe zona TV, colaborând o bună bucată de vreme cu postul Realitatea TV. În paralel a acceptat și propuneri de parteneriat în online, cu preponderență alături de PSNews și ZiuaNews. 

În prezent activează ca free-lancer, în calitate de jurnalist de investigații, la posturi de televiziune precum B1TV, Realitatea Plus, Digi24 sau TVR.

 Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL