Coronavirus - România: 19907 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

ISU Bucureşti-Ilfov: controale la cluburi, baruri, discoteci și mall-uri. Ce nereguli au fost găsite

Friday, 13 November 2015, 13:42 Sursă: REALITATEA.NET

În urma verificărilor, au fost constatate 390 de deficiențe în ceea ce privește îndeplinirea cerințelor de securitate la incendiu.

Aşadar, au fost aplicate 367 sancțiuni contravenționale, dintre care 105 amenzi în cuantum de 768.000 lei și 262 de avertismente, se precizează într-un comunicat remis Realitatea.NET.

Totodată, un club a fost sancționat cu amendă de 30.000 lei pentru grave deficiențe și s-a dispus aplicarea măsurii complementare de oprire a funcționării ori utilizării, în conformitate cu articolul 3 al H.G. 915/2015, până la obținerea autorizației de securitate la incendiu.

Neregulile constatate au fost următoarele: neasigurarea numărului minim de căi pentru evacuare față de valoarea de referință; neechiparea cu instalații de stingere a incendiilor ori de detectare, semnalizare și avertizare a incendiului, în concordanță cu valoarea de referință şi neechipareacu instalații/sisteme de desfumare ori instalații de iluminat de securitate pentru evacuare, în concordanță cu valoarea de referință.

De asemenea, în timpul controalelor au mai fost constatate şi alte deficienţe, precum: căi de evacuare îngustate prin amplasarea de materiale combustibile; deschiderea uşii de evacuare în sens invers direcţiei de deplasare a persoanelor către exterior; exploatarea conductorilor electrici neprotejați corespunzător; neefectuarea verificărilor periodice la instalațiile utilitare (gaze, electricitate); nemarcarea căilor de evacuare cu indicatoare standardizate; existența materialelor din lemn (plafon, scară de evacuare etc.) neignifugate; lipsa hidranților interiori, neechiparea sau nemarcarea corespunzătoare a acestora.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL