Coronavirus - România: 2460 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Isărescu, noi precizări despre tezaurul României trimis la Moscova

Thursday, 23 May 2019, 13:25 Sursă: REALITATEA.NET

"Cred că ar trebui să facem o carte simplă, cu fotografii clare, frumoase, sau un film pe care să-l ducem la Viasat History. Este istoria totuşi a 92 de tone de aur în monedă. Până în Primul Război Mondial funcţiona etalonul aur, nu lingouri, monede şi rezervele de aur se ţineau în monede. Deci în afară de valoarea aurului de 3 miliarde de euro mai este şi un miliard în valoare numismatică", a declarat Mugur Isărescu.

Declarația a fost făcută joi, la Simpozionul "Cristian Popişteanu", cu tema "Tezaurul BNR evacuat la Moscova - un bilanţ istoriografic şi un studiu de caz".

Guvernatorul BNR pleacă, probabil, de la ideea că mediatizarea internațională a istoriei tezaurului României ar deschide noi punți pentru revendicarea diplomatică a tezaurului. 

În luna martie a acestui an, BNR anunța că a intrat în posesia unor documente din anul 1941 în care reprezentanţi ai băncii din perioada respectivă au făcut un inventar pentru conducerea statului român din epocă în legătură cu situaţia Tezaurului pe care BNR l-a trimis la Moscova în anii 1916 - 1917. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL