Coronavirus - România: 479634 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Arhiepiscopul Romanului și Bacăului - MESAJ pentru familiile victimelor din incendiul de la Piatra-Neamț. Un preot se luptă la spital pentru propria viață

Saturday, 14 November 2020, 23:38 Sursă: realitatea.net

 

„Să fim mereu în stare de jertfă...

Mesajul Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim adresat victimelor incendiului de la Spitalul Suport Covid din Piatra Neamț

Cu profundă durere am aflat de tragicul incendiu petrecut la Secția ATI din cadrul Spitalului Suport Covid din Piatra Neamț în care și-au pierdut viața, potrivit informațiilor oficiale pe care le avem în acest moment, 10 dintre pacienții internați aici.

În aceste momente de grea încercare suntem alături de familiile îndurerate ale căror apropiați și-au pierdut viața în această tragedie, rugând pe Dumnezeu să odihnească în Raiul desfătării sufletele celor pe care i-a chemat, iar celor care au fost victime directe sau colaterale ale acestei tragedii, Dumnezeu să le toarne ulei și vin pe rănile lor trupești și sufletești.

În mod deosebit, îndemn slujitorii sfintelor altare ca mâine, la Proscomidie, să adauge o miridă și să înalțe rugăciuni speciale pentru cei bolnavi de aici și de pretutindeni, dar în mod deosebit să înalțe un gând la Dumnezeu pentru părintele Ioan Antistescu, un om al liturghiei, care în aceste momente se află în spitalul de la Piatra Neamț luptându-se pentru propria viață.

Reamintim preacucernicilor părinți să continuie rugăciunile pentru îndepărtarea molimei și să citească rugăciunea specială la sfârșitul Sfintei Liturghii stabilite de cancelaria Sfântului Sinod.

Rugăm pe Milostivul Dumnezeu să primească în Împărăția Sa și să odihnească sufletele celor pe care i-a chemat la Sine, celor rămași în „valea plângerii acestei vieți” să le dăruiască răbdare în suferință, iar cadrelor medicale care se preocupă de îngrijirea lor și lucrează sub mantia iubirii Sale milostive, să le dăruiască răbdare și pricepere pentru tămăduirea grabnică a celor pe care îi îngrijesc!”, a transmis Arhiepiscopul Romanului și Bacăului în seara de sâmbătă după tragicul incendiu de la Secția de ATI a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț.

Reamintim că, până în acest moment, cel puțin 10 pacienți di ncele două saloane de la ATI din spitalul din Piatra Neamț au murit, iar alte 7 persoane sunt rănite în stare critică, printre care și medicul de gardă care a salvat mai mulți pacienți din saloanele de ATI în momentul declanșării incendiului. 

Citește și 10 morți în incendiu de la secția ATI de la Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț

Medicul care a ajutat la salvarea pacienților a suferit arsuri pe 40% din corp și este în stare gravă.  Mâine, urmează să fie transferat în Belgia, la Spitalul Militar Regina Astrid, din Belgia.

Citește și Incendiu ATI. Medic erou, ars pe 40% din corp, după ce a scos răniții PE BRAȚE din foc. Doctorul, transferat ÎN BELGIA

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL