Coronavirus - România: 212492 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ionel Blănculescu, consilier al premierului : Ministrul Finanţelor să îşi asume EROAREA

Wednesday, 26 March 2014, 10:49 Sursă: REALITATEA.NET

Prezenta, marti, la Adevarul Live, Ioana Petrescu, ministrul roman de Finante, a fost intrebata daca exista pericolul ca salariile si pensiile sa nu poata fi platite daca acciza nu va fi crescuta de la 1 aprilie.

"Da. Sunt 2 miliarde. Ganditi-va. Evident ca exista un pericol foarte mare pentru ca o mare parte din cheltuielile pe care le avem la buget sunt de genul celor descrise de dvs, vrand nevrand trebuie acoperite", a raspuns ministrul.

Contactat astăzi de Realitatea TV, Ionel Blanculescu a spus ca declaratia este mai mult o "interpretare a unei astfel de probleme".

"Valoarea accizei la nivel nominal care va fi incasata in jur de 5-600 de milioane de euro e infima raportat la anvelopa salariala si de pensii. Nu as putea spune ca este vorba de o minciuna, ci despre o interpretare fiscal-bugetara pe care orice ministru de finante ar face-o. Cred ca este o declaratie scoasa din context. Salariile si pensiile nu sunt influentate de incasarea sau neincasarea accizei", a declarat Ionel Blanculescu.

Intrebat daca ministrul ar trebui sa demisioneze dupa greseala facuta, Ionel Blanculescu a spus ca trebuie sa si-o asume.

"Eu cred ca ministrul Finantelor trebuie sa-si asume aceasta declaratie gresita, nefericita si regretabila, iar noi sa oprim aceasta avalansa de exagerari. Nu e vorba de demisie, e vorba de o greseala facuta de un ministru aflat la inceputul mandatului", a incheiat Blanculescu.

Dupa ce televiziunile de stiri au preluat declaratiile ministrului de Finante si reactiile strarnite in mediul politic si economic, marti seara, presedintele Traian Basescu i-a cerut din nou premierului sa nu introduca acciza suplimentara la combustibil de 7 eurocenti, pentru ca aceasta va pune o presiune inutila asupra mediului economic si populatiei.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL